<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere flyr enn før covid

I november 2019 håndterte flyplassene i New York og New Jersey over 10 millioner passasjerer. Nå er ny rekord satt.

  Publisert 24. des. 2022 kl. 13.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 214 ord
  DET SYDER IGJEN: Av passasjerer på Newark i New York. Pixbay

  For november i år var antallet passasjerer som ble håndtert ved New York-områdets flyplasser på 11 millioner. Det bringer havnemyndighetenes flyplasser til nivåer før pandemien.

  De tre største flyplassene i byen New York og området rundt, er New Yorks JFK og Laguardia (LGA) og New Jerseys Newark flyplass (EWR). De utgjør det mest omfattende flyplasssystemet i USA.

  Hjem til Thanksgiving

  I løpet av november i år håndterte disse tre flyplassene, sammen med de mindre i området, over 11 millioner passasjerer, eller 102 prosent av passasjervolumet i november 2019.

  Simple Flying skriver at samtlige av de tre største amerikanske flyselskapene har sine hovedbaser for østkysten på de tre nevnte flyplassene. American Airlines og Delta har sine hovedbaser på JFK og LGA. United Airlines opererer fra EWR. Det var torsdag at havnemyndighetene (Port Authority) i New York, som har det operasjonelle ansvaret for lufthavnene, opplyste om passasjervolumet.

  Ved siden av de tre store flyplassene, drifter havnemyndigheten Stewart International Airport (SWF) i Hudson Valley og Teterboro Airport (TEB) i New Jersey.

  – Vi er ekstremt glade for å se våre flyplasser på pre-pandeminivå etter mer enn to år med en global pandemi, sier Kevin O'Toole, styreleder for havnemyndigheter til Simple Flying.

  November-tallene er resultatet av 8 prosent økning i reiser i forbindelse med Thanksgiving-helgen over hele USA.