<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-favoritt satser stort

SkiStar oppgraderer sine skianlegg for 570 millioner kroner. Hemsedal får ny ekspressheis som tar 3.000 personer i timen.

Publisert 18. jan. 2023 kl. 09.45
Oppdatert 18. jan. 2023 klokken 10.43
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 524 ord
OPPGRADERER: Skistar, ledet av Stefan Sjöstrand. Foto: Andreas Klemsdal

SkiStar investerer ytterligere 598 millioner svenske kroner (570 millioner norske kroner) i Norge og Sverige, deriblant på oppgraderinger av Hemsedal-anlegget, går det frem av en pressemelding onsdag.

Investeringene som tas i regnskapsåret 2023/24 fokuserer først og fremst på vintervirksomheten, med et mer moderne heissystem, bedre nedfarter og mer effektiv snøproduksjon. Dette inkluderer en ny seks-stolers ekspressheis i Hemsedal – Lodge Express – som skal stå klar til neste vinter. 

3.000 i timen

I tillegg skal det investeres i sommeraktiviteter og forretningsutvikling.

STOREIER: John Fredriksen-fondet Aeternum Capital, ledet av Vegard Søraunet. Foto: Iván Kverme

– Vi vil utvikle våre fjellanlegg året rundt, samtidig som vintersesongen fortsatt utgjør vår største virksomhet. For å sikre både fremtidens fjellturisme og gjestenes tilfredshet investerer vi i konkrete og bedre skiopplevelser her og nå, sier konsernsjef Stefan Sjöstrand i en kommentar.

Den nye ekspressheisen i Hemsedal vil ha sitt utgangspunkt fra SkiStar Lodge, noe som ifølge selskapet gir gjestene mye bedre tilgang til skiområdet uten å måtte ta seg med tallerkenheis gjennom barneområdet for siden å ta seg opp på toppen med ytterligere en heis. Lodge Express vil bli på 1.733 meter og få en kapasitet på 3.000 personer i timen. 

– Etterlengtet

Dessuten vil det bli bygget ytterligere en tallerkenheis i midten av skiområdet i tilknytning til parken.

GLEDER SEG: Destinasjonssjef Andreas Smith-Erichsen, SkiStar Hemsedal. Foto: Gard Setsaas

– Endelig kan vi få enda bedre kapasitet i skisystemet og dermed enda flere minneverdige fjellopplevelser for alle gjester. Dette vil gjøre mye for Hemsedal som destinasjon, både vinter og sommer. Det er veldig etterlengtet, sier destinasjonssjef Andreas Smith-Erichsen for SkiStar Hemsedal.

Skisystemet i Hemsedal omfatter nedfarter fra de tre toppene Totten, Tinden og Roni, med en høyeste fallhøyde på 830 meter og der den lengste nedfarten er på seks kilometer.

Nye Åre-heiser

Skistar-sjef Sjöstrand opplyser videre til Nyhetsbyrån Direkt at 2023/24-investeringene også omfatter en utbygging av snøsikringssystemer og utvikling av det nye området Hovde Syd i Vemdalsskalet. 

Selskapet håper også å kunne sette opp en ny heis i Åre før neste skisesong der den gamle såkalte 1.000-metersheisen lå, og i tillegg den nye stolheisen Lundsgårdsliften – som har blitt påklaget. 

– Sistnevnte heis er allerede betalt, og inngår ikke i det besluttede investeringsbeløpet for 2023/24, uttaler Sjöstrand, som for øvrig kan opplyse om en betydelig bedre start enn ventet på vintersesongen 2022/23.

– Vi har hatt en veldig fin jule- og nyttårsperiode med tanke på antall gjester, sier han til nyhetsbyrået.

John Fredriksen-fondet Aeternum Capital kom inn på eiersiden i Skistar i november 2021, og er nest største aksjonær med 19,7 prosent av aksjene.