<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar av på børs etter oppdatering

EasyJet er sikre på å slå markedets forventninger i år. Aksjen fyker til værs i London – og kursløftet smitter over til Oslo Børs.

Publisert 25. jan. 2023 kl. 10.23
Oppdatert 25. jan. 2023 klokken 10.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 455 ord
OVERSKUDD I SIKTE: EasyJet ser at kapasiteten vil være tilbake på nivåene fra før coronapandemien over sommeren. Foto: Bloomberg

EasyJet har varslet at flyselskapet vil slå markedets forventninger i 2023, basert på et sterkt ordrebilde for sommeren, fremgår det av en oppdatering fra selskapet.

Selskapet viser til at nåværende forventning i markedet er et overskudd før skatt på 126 millioner pund i regnskapsåret 2023.

En sterk bookingutvikling bedret dessuten EasyJets resultat i regnskapsmessige første kvartal med 80 millioner pund, sammenlignet med samme periode året før. Første kvartal er perioden oktober–desember i EasyJets avvikende regnskapsår.

FYLTE FEM FLY I MINUTTET: EasyJet og konsernsjef Johan Lundgren. Foto: Bloomberg

Underskuddet før skatt ble redusert til 133 millioner pund, fra 213 millioner pund i første kvartal 2022.

Inntektene pr. sete økte med 36 prosent. Og selskapet fraktet 20,2 millioner seter gjennom perioden, i tråd med guidingen og opp fra 15,5 millioner i samme periode ett år før. Passasjerantallet økte fra 11,9 til 17,5 millioner.

EasyJets oppdatering belønnes med kursoppgang på rundt 10 prosent i London-handelen onsdag formiddag. Også på Oslo Børs peker pilene opp for flere flyselskaper, spesielt for Norwegian, som er opp rundt 5 prosent. SAS og Norse Atlantic er opp rundt 2 prosent, mens Flyr er opp drøyt 1 prosent.

             

Slår markedets forventninger

EasyJet forklarer den positive guidingen med at trenden med inntektsvekst vil fortsette i regnskapsmessige andre kvartal. Selskapet viser til at styrken i bookingsituasjonen har fortsatt i andre kvartal og inn mot sommeren 2023.

Underskuddet i første halvår ventes følgelig å bli betydelig bedre enn i tilsvarende periode i fjor.

«Samtidig som vi fortsatt er oppmerksomme på de usikre makroøkonomiske utsiktene over hele verden, venter EasyJet, basert på nåværende høye etterspørselsnivåer og sterkt bookingnivå, å slå markedets nåværende resultatforventninger for helåret 2023», heter det.

Fylte fem fly i minuttet

«Vi har sett en sterk og vedvarende etterspørsel etter reiser gjennom første kvartal, og fraktet nesten 50 prosent flere kunder sammenlignet med året før», sier EasyJet-sjef Johan Lundgren.

«Mange returnerte for å bestille under det tradisjonelle nyttårssalget, der vi fylte fem fly hvert minutt på det travleste, noe som kulminerte med tre rekordsterke helger for salgsinntekter denne måneden».

«Vi venter å se at vinterunderskuddet vårt reduseres betydelig i løpet av første halvår, sammenlignet med i fjor», sier Lundgren.

Flyselskapet regner dessuten med at kapasiteten vil være tilbake på nivåene fra før coronapandemien i regnskapsmessige fjerde kvartal – etter en økning på cirka 25 prosent i første halvår og vekst på 9 prosent i andre halvår, til cirka 56 millioner seter.