<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ekspert: Flyr-konkurs kan gi dyrere billettpriser

Professor og flyanalytiker Frode Steen er ikke overrasket over konkursen til Flyr. Han tror det vil få konsekvenser for billettprisene i det norske markedet.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 08.01
    Oppdatert 1. feb. 2023 klokken 08.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord
    DYRERE: Frode Steen mener Flyr-konkursen gir dyrere billetter. Foto: Hallvard Lyssand

    – På innlands betyr det ikke noe som helst, men på Spania-rutene og de klassiske turistrutene blir det nå mindre konkurranse og det blir mindre plass. Kombinasjonen blir oftere høyere billettpris, sier Steen til E24.

    Han forklarer at det ikke er plass til tre veldig like flyselskap i et marked som det norske, og anbefaler alle som må finne seg en alternativ reisemåte i sommer å kjøpe nye billetter med en gang.

    – Det er en trist dag for alle parter, men også spesielt for forbrukeren som hadde et vesentlig bedre alternativ enn å benytte seg av SAS og Norwegian, sier Jan Petter Sissener til Finansavisen. 

    Også flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair sier at han tror Flyr-konkursen kan medføre noe økning i billettprisene.

    – Det er ingen tvil om at Flyr har vært en prispresser innenlands i Norge og til dels ute i Europa, sier Elnæs.

    Det var tirsdag kveld at Flyr begjærte seg konkurs, etter bare 19 måneder i lufta. Over 400 ansatte mister jobben som følge av konkursen.

    – Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sa grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr samme kveld.

    NTB