<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyr er konkurs med 2,4 milliarder kroner i gjeld

Advokat Stine Snertingdalen er utnevnt som bostyrer i Flyr-konkursen. Den samlede gjelden til Flyr er på 2,44 milliarder kroner.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 11.01
    Oppdatert 2. feb. 2023 klokken 08.45
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 502 ord
    ENORM GJELD: Flyr skylder trolig penger til sine 407 ansatte, diverse underleverandører, samt leasingselskapene som de har leid sine 12 fly av. Foto: NTB

    Tirsdag kveld ble det kjent at Flyr begjærer seg konkurs som følge av at de ikke fikk hentet nok kapital. 

    Bostyrer Stine Snertingdalen i advokatfirmaet Kvale tar nå over ansvaret av Flyrs konkursbo. Den samlede gjelden til Flyr er på 2,44 milliarder kroner.

    Selskapets eiendeler er oppgitt med en samlet anslått verdi på rundt 2,17 milliarder kroner. Det gir en differanse på snaue 277 millioner mellom gjelden og aktiva.

    Det går frem av kjennelsen til Oslo tingrett.

    Videre går det frem at selskapet har 407 ansatte. Disse var ikke oppsagt ved tidspunktet da konkursen ble åpnet, men nå må bostyrer vurdere om de formelt skal sies opp. Det aller første bostyrer må vurdere om selskapet kan drives videre eller om noen vil kjøpe det, noe som er usannsynlig.

    Flyr skylder trolig penger til ansatte, diverse underleverandører, samt leasingselskapene som de har leid sine 12 fly av.

    Utnevnt bostyrer

    Flyrs bostyrer Stine Snertingdalen er advokatpartner i Kvale, og er en av Norges fremste innen konkurs og restrukturering, ifølge Finansavisens Advokatundersøkelse.

    – Jeg ble oppnevnt som bostyrer for kort tid siden, og kommer til å bruke dagen i dag med å få en oversikt over saken. Boet mottar allerede mange henvendelser fra passasjerer og andre kreditorer, og ber om at disse rettes til boet til flyr@kvale.no, sier Snertingdalen.

    BOSTYRER: Stine Dalenhag Snertingdalen er spesialisert innen restrukturering og konkurs. Foto: Iván Kverme

    Et titalls konkursbo registrert i Brønnøysundregistrene har oppført Snertingdalen som daglig leder.

    Snertingdalen er også oppnevnt av Justisdepartementet som medlem av Konkursrådet. 

    Skiftesamlingen er berammet til torsdag 16. februar i Oslo tingrett. Der må representantene fra styret møte. Kreditorer har fått frist til å melde sine krav til boet innen 8. mars i år.

    Mislykket kapitalinnhenting

    Kriserammede Flyr hadde i lengre tid forsøkt å lande en finansieringsløsning som skulle sikre den videre driften. Dersom alt hadde gått etter planen ville flyselskapet hentet totalt 700 millioner kroner.

    Mandag morgen kom det frem at Flyr ikke kom i mål med kapitalinnhentingen som ble satt i gang i fjor, og at styret vurderte alternativet for driften fremover.

    På grunn av den mislykkede kapitalinnhentingen oppga selskapet at de var i en «kritisk kortsiktig likviditetssituasjon». Til slutt begjærte de seg selv konkurs.

    – Trist for alle parter

    Sissener sa til Finansavisen tirsdag kveld at det var en trist dag for alle parter, men også spesielt for forbrukeren som hadde et vesentlig bedre alternativ enn å benytte seg av SAS og Norwegian.

    – Det er som forventet, sa Jan Petter Sissener på spørsmålet om hva han tenker rundt konkursen.

    – Vi eier ingen aksjer i dag og tapet utgjør, for vår del, kun 0,25 prosent fra årsskiftet for fondet, sa Sissener.

    – Fra den siste emisjonen i november har vi et tap på snaue 16 millioner kroner, sa han.

    Sissener påpekte også at de har vært short SAS-aksjen.