<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

1,1 millioner fløy med Norwegian

Norwegian ser nå at positiv bookingtrend fortsetter.

    Publisert 6. feb. 2023 kl. 08.01
    Oppdatert 6. feb. 2023 klokken 08.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 270 ord
    Foto: Iván Kverme

     

    Norwegian Air Shuttle fraktet 1,1 millioner passasjerer i januar, opplyses det i en børsmelding.

    Mot samme periode i fjor, da Covid-restriksjoner fortsatt preget markedet, tilsvarer det et oppgang på 78 prosent.

    – Folk reiser tradisjonelt mindre i januar, og bruker isteden denne tiden på året til å bestille fremtidige flyreiser. Allikevel har vi hatt mye fulle fly spesielt på rutene til varmere strøk, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen i en kommentar.

    – I nyttårsalget solgte vi over en million seter, noe vi er godt fornøyd med. Vi ser også at den positive bookingtrenden fortsetter etter salget. Mange planlegger nå reiser i skolens ferier og for langhelgene i mai, påpeker han.

    Den totale passasjertrafikken (RPK) vokste med 61 prosent til 1.870 millioner setekilometer, mens den totale kapasiteten (ASK) ble styrket 44 prosent til 1.870 millioner setekilometer.

    Kabinfaktoren var opp 8 prosentpoeng til 69,5 prosent. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i januar på 85 prosent.

    Yield fra billettsalg estimeres til 0,59 kroner, mens samlet yield estimeres til 0,72 kroner.

    Nye ruter og rekruttering

    Norwegians sommerprogram vil i år omfatte 300 ruter til 114 destinasjoner, og vil inkludere flere nye reisemål. 

    Selskapet påpeker i meldingen at de med et utvidet rutenett og nye fly i flåten vil fortsette å rekruttere nye kolleger.

    – Den siste uken har vært spesiell for norsk luftfart. Jeg har stor sympati for ansatte, kunder og alle andre som berøres av Flyrs konkurs. Vi vil bidra til å få strandede passasjerer frem til sine reisemål i den grad det er plasser tilgjengelig. Vi inviterer også berørte ansatte i konkursen til å søke på våre tilgjengelige og utlyste stillinger, sier Norwegian-sjefen.