<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Første overskudd siden før pandemien

Etter to år med dundrende underskudd snudde trenden for British Airways-eier, International Airlines Group (IAG) i fjor.

Publisert 25. feb. 2023 kl. 14.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
GIKK I PLUSS: International Airlines Group leverte overskudd i 2022. Foto: Iván Kverme

Pandemiens reiserestriksjoner gjorde tilværelsen utfordrende for selskaper innen reiseliv, og da spesielt flybransjen.

Fredag la eieren av British Airways, International Airlines Group (IAG) frem tall som viste at selskapet for første gang siden før pandemien gikk med overskudd.

Ifølge Financial Times har det det samlede underskuddet til IAG gjennom 2020 og 2021 beløpt seg til 10 milliarder euro, tilsvarende om lag 110 milliarder kroner.

I fjor snudde imidlertid trenden og selskapet leverte et positivt driftsresultat på 1,3 milliarder euro.

IAG som også eier flyselskapene Aer Lingus og Iberia, venter at resultatet vil klatre videre i år til mellom 1,8 og 2,3 milliarder euro.

Kan gi forsinkelser

Selv om selskapet venter at resultatene vil ta seg opp i år, er IAG-sjefen bekymret for at økt aktivitet kan gi flere forsinkelser i sommer, spesielt ved London-flyplassen Heathrow.

«Vi er bekymret for Heathrow. Vi opplever veldig sterk etterspørsel og vi håper at Heathrow vil sette inn ressursene som kreves for den kapasiteten vi skal fly», sier konsernsjef Luis Gallego i IAG ifølge Financial Times.

Gallego og British Airways-sjef Sean Doyle sier at at de er bekymret for at Heathrows passasjerprognoser undervurderer etterspørselen til sommeren, og gir samtidig en oppfordring til alle selskaper som opererer ved flyplassen om å sikre nok personell.

Financial Times understreker at det er ingen av flyselskapene som venter forstyrrelser på samme nivå som man så i fjor.

Heathrow-sjef John Holland-Kaye sier at han venter å unngå de problemene man så i 2022, og at antall personell ved flyplassen vil ligge over nivåene i 2019.