<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
W&W dag 1: De viktigste nyhetene fra Rolex, Tudor, Vacheron Constantin og Panerai
Nå skjer det! Verdens største klokkemesse er i gang. Jon Henrik og Nicolai oppsummerer første dag fra Watches and Wonders med Jørgen fra Tidssonen. Hva var Rolex beste og dårligste lansering blant helt nye Daytona og en Yacht-master i titan? Panerai selger Roma-opplevelse, men hvem er klokken som følger med egentlig for? Hvorfor er Vacheron Constantins svinedyre Patrimony helt uaktuell for Jørgen? Alt og mer i denne spesialepisoden fra Klokkelandslaget!
+ mer
SISTE NYTT: Den sveitiske klokkeprodusenten lanserte en ny utgave av sportsklokken Yacht-Master, nå i det lette materialet titan. Prisen i Norge blir 149.400 kroner. FOTO: Rolex

Dette er årets nyheter fra Rolex

En splitter ny Daytona, og en rekke nye modeller i kolleksjonene Explorer, GMT-Master II, Oyster Perpetual og Day-Date er blant nyhetene fra The Crown. 

Publisert 29. mars 2023 kl. 13.31
Oppdatert 29. mars 2023 klokken 13.39
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1101 ord
NY UTGAVE AV POPULÆR KLOKKE: Selv om endringene ikke er svært store visuelt sett, er Rolex Daytona blitt helt ny. Prisen blir over 160.000 kroner. FOTO: Rolex

Verdens største klokkemesse, Watches and Wonders, går av stabelen denne uken. Der deltar alt fra IWC og Grand Seiko til Hublot og Cartier. 

Mest oppmerksomhet de første dagene fikk naturlig nok industrigiganten Rolex, hvis klokker er etterspurte både i butikk og på annenhåndsmarkedet.

Mest etterspurt av dem alle er kronografen Daytona, som nå kommer i en helt ny og oppgradert utgave.

Hør alle detaljene i Finansavisens klokkepodcast Klokkelandslaget, her:

Ny Daytona

Daytona fyller 60 år i år og i den anledning har selskapet gjort en rekke små og større endringer, inkludert mindre detaljer på urskiven og nye proposjoner. Urskiven fremstår nå som større, selv om selve størrelsen på klokken er uendret. Daytona får nå også nytt urverk, caliber 4131. Hovedforskjellen fra tidligere på urverkssiden er finishering. 

Utgaven i platina vil også for første gang komme med "open caseback", altså at urverket er synlig gjennom baklokket. 

Den trolig største vinneren blant entusiastene blir utgaven med såkalt panda-skive i stål. Prisen er satt til 160.600 kroner. 

NY DAYTONA: Her i utgaven i platina. FOTO: Rolex
LETTVEKTER: Yacht-Master i RLX titan. FOTO: Rolex

Yacht-Master – nå i titan

Kanskje kaller du fendere for «parkeringsballonger», og har ennå ikke har fått med deg at yacht egentlig heter båt. 

Uansett. Får du tak i nye Yacht-Master er du temmelig sjef på sjøen. Her er nyheten enkelt og greit at Yacht-Master er gjort i et nytt materiale – titan – dermed blir klokken lettere enn tidligere.

Hentet frem fargestiftene

NYHET: Oyster Perpetual 2023-utgaven. Foto: Rolex

I år viser også Rolex at selskapet tør å ha det gøy, og spesielt Oyster Perpetual har fått et lekent uttrykk, både med tanke på farger og design. Det er ikke helt ulik de mange variantene fra 2021-slippet, og er du tilhenger av tidligere farger som turkis, korall og sennepsgul, er dette året hvor samtlige samles i én og samme skive.

Forvent å måtte krige med krypto– og TikTok-kidsa om denne.

Day-Date

Fargene har også fått plass i Day-Date-modellene, hvor den ene 36-utgaven inkluderer et rikmannshoroskop som viser deg ulike følelser hver dag. Emojis i stedet for kalender sto kanskje ikke på forventningslisten til klokkenerdene, men det er det vi fikk.

Alternativt kan du gjenleve 1970-tallet med varianten i oransje. 

FARGERIKT: Rolex Oyster Perpetual Day-Date 36 2023-utgaven. Foto: Rolex
OLD SKOOL: Oyster Perpetual Day-Date 36. Foto: Rolex

«Ny» dressklokke

Rolex spiller normalt med små justeringer på de samme klassiske strengene, men i år valgte merket å forkaste dressklokken Cellini til fordel for serien som nå skal hete Perpetual. Perpetual 1908 er først ut av det som trolig blir flere, og så klassisk som klokker kommer. 

NY DRESSKLOKKE: Rolex Perpetual 1908 Foto: Rolex

Sky-Dweller

Prisen for årets fargekombinasjon går trolig til en av Rolex' mindre populære modeller: Sky-Dweller. Det er ingen Daytona, Explorer (som nå kommer i 40 mm) eller GMT-Master II (som nå forøvrig kommer i helgull), men det er en Rolex, og her er det er fargene som selger.

NY FARGE: Oyster Perpetual Sky-Dweller med grønn skive. Foto: Rolex

– Det kommer klokker

Interessen rund Rolex er enorm, og for forhandler Urmaker Bjerke er lanseringen blant årets viktigste dager.

– Interessen er alltid veldig stor ved denne typen slipp, men det er håndterbart, sier daglig leder Joakim Bjerke i Urmaker Bjerke.

Ikke uventet er det de mest populære modellene det er størst interesse rundt.

– Daytona er selvfølgelig en veldig attraktiv modell, mens også RLX-titanutgaven av Yacht-Master har fått veldig mye oppmerksomhet.

– Interessen er også stor rundt de to overraskelsene i år – Oyster Perpetual-modellen med bobler og Day-Daten med puslespill, sier Bjerke.

– Blir det mulig å få tak i noen av nyhetene i Norge?

– Det vil komme klokker. Nøyaktig hvor mye trykk det blir på de ulike modellene vet vi ikke, men vi bruker perioden nå på å få vite litt om leveransesituasjonen fra Rolex.

– Vi ønsker å selge klokker til så mange som mulig, men det må være realisme mellom det som er forventet og hva vi kan si ja til, sier Bjerke.

Hør forrige episode fra Klokkelandslaget, med nyheter fra Maurice Lacroix og Biver her: