<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Indisk flyselskap begjærer seg konkurs

Det indiske lavprisflyselskapet Go First Airways slår seg konkurs som følge av økonomiske problemer.

  Publisert 2. mai 2023 kl. 14.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 154 ord
  KONKURS: Go First Airways slår seg konkurs. Foto: Dreamstime

  Det indiske flyselskapet Go First Airways har tirsdag slått seg selv konkurs, ifølge Reuters, som viser til en søknad som er sendt til indiske myndigheter. 

  Konkursen markerer den første store flyselskapskonkursen i landet etter at Jet Airways begjærte seg konkurs i 2019 som følge av betalingsproblemer.

  Go First Airways gir den amerikanske flymotorprodusenten en stor del av skylden for de økonomiske problemene de har stått i, ettersom at produsenten ikke ville gi flyselskapet et tilstrekkelig antall motorer.

  Antall fly i flåten som stod på bakken som følge av motorproblemet økte fra 7 prosent i desember 2019 til 31 prosent i desember 2020 og nå 50 prosent i desember 2022, ifølge Reuters. 

  Flyselskapets markedsandel falt dermed betraktelig, og som konsekvens av dette har selskapet 1,32 milliarder dollar i inntekter og ekstra utgifter.

  Go First Airways långivere var uvitende om flyselskapets plan om å begjære frivillig insolvens, opplyste to bankfolk til Reuters.

  Lavprisflyselskapet har innstilt alle sine flyvninger 3. og 4. mai.