<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansdirektør og adm. direktør gikk på under en uke

Kun uker etter at Kindred kunngjorde at det hadde startet en gjennomgang av strategiske alternativer for å maksimere aksjonærenes verdi går både adm. direktør og finansdirektør av.

Publisert 19. mai 2023 kl. 20.15
Oppdatert 19. mai 2023 klokken 21.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
UNIBET-EIER: Kindred eier merker som Unibet, hvor blant annet Magnus Carlsen er ambassadør. FOTO: Ali Lorestani/TT

Onsdag gikk adm. direktør Henrik Tjärnström i Kindred Group av med umiddelbar virkning. Dette kommer bare to dager etter finansdirektør Johan Wilsby også kunngjorde sin avgang.

Kindred Group er bak spillselskaper som Unibet og Maria Casino.

– Vi har gjort endringer en stund, blant annet har valgkomiteen byttet ut deler av styret og vi har kunngjort en strategisk gjennomgang. Henrik har deltatt i arbeidet med den strategiske gjennomgangen sammen med styret og er enig med styret om at den bør gjennomføres, sier styreleder Evert Carlsson i Kindred til Dagens Industri, og fortsetter:

– Imidlertid er vi ikke helt enige om hvordan prosessen skal se ut, og da er det best å gå hver vår vei. Mer enn det er det ikke.

Vil ikke selge

Dagen etter Kindreds generalforsamling i slutten av april kunngjorde selskapet at styret hadde startet «en gjennomgang av strategiske alternativer for å maksimere aksjeeiernes verdi».

Som en del av denne gjennomgangen vurderer Kindred salg av hele eller deler av selskapet.

Mannen som grunnla Kindred Group i 1997, Anders Ström, er mer klar på bakgrunnen for avgangen. 

–Muligheten til å selge selskapet ser ikke ut til å ha falt i god jord hos Henrik Tjärnström, og da må han droppe ut, sier Ström. 

En endelig tidsplan for når gjennomgangen skal være ferdig er enda ikke kjent.