<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Mer positiv trend

Flyprodusenten Airbus mener rytmen i industrien har blitt mer forutsigbar samtidig som det ser en mer positiv trend i leveranser.

Publisert 4. juni 2023 kl. 14.25
Oppdatert 4. juni 2023 klokken 14.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
60 FLY: Ifølge Reuters leverte Airbus rett i overkant av 60 fly i mai. Offisielle tall fra Airbus er ventet 7. juni. Foto: Reuters

«Det ser som ut starten på en positiv trend. Vi ser en stødig økning i vår evne til å levere fly når de kommer ut av produksjonslinjene. Rytmen i industrien ser ut til å være litt mer forutsigbar», sier Driftsdirektør Christien Scherer i Airbus, ifølge Reuters.

Reuters skrev torsdag at Airbus' flyleveranser i mai ville ligge på i overkant av 60 fly – en oppgang på rundt 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, og som bringer totalt antall leverte fly i år til mer enn 220.

Flyprodusenten har uttalt et mål om å levere 720 fly i 2023, noe som indikerer at aktivitetsnivået skal opp i andre halvår.

Flyindustrien har blitt rammet hardt av forstyrrelser i tilbudskjedene som følge av pandemien, noe både Aribus og Boeing har brukt som unnskyldning for sene leveranser i det siste.

«Å restarte en kompleks industriell maskin setter åpenbart press på de svakeste delene av tilbudskjeden. Flyprodusentene er ikke den svake delen her. Tempoet har ikke vært likt i hele tilbudskjeden, men det ser ut som at det er mer harmoni nå», sier Scherer.