<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Positivt resultatvarsel

Finnair merker økt reiselyst på kroppen og kommer med et positivt resultatvarsel. Aksjen letter på Helsinki-børsen.

Publisert 13. juni 2023 kl. 11.43
Oppdatert 13. juni 2023 klokken 14.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
MER LUFT UNDER VINGENE: For Finnair som jekker opp resultatprognosene for 2023. Foto: Bloomberg

Reiselysten i verden er stigende, og slår tirsdag ut i et positivt resultatvarsel fra Finnair. 

Sammenlignbart driftsresultat for helåret 2023 estimeres i motsetning til tidligere guiding å nå eller til og med overstige 2019-nivået på 162,8 millioner euro, mens 2023-inntektene ventes å holde seg under 2019-nivået på 3,097,7 millioner euro.

«Som en følge av forbedrede resultatutsikter vil vårt strategiske mål om en sammenlignbar driftsmargin på minst 5 prosent fra midten av 2024 nås 12–18 måneder tidligere enn antatt», skriver flyselskapet tirsdag på sine hjemmesider.

Inntar en forsiktig tilnærming

Finnair forklarer den oppjusterte guidingen med sterkere etterspørsel og gunstigere drivstoffprisutvikling enn tidligere antatt, samt at implementeringen av den nye strategien går bedre enn forventet. Selskapet er likevel forsiktig i sin tilnærming og understreker at fremdeles høye drivstoffpriser og ingen utsikter til en gjenåpning av russisk luftrom fortsatte ikke er i sikte. I tillegg kommer effekten av inflasjon og økte renter.

Selskapet vil oppdatere sine utsikter og guiding for helåret 2023 når halvårsrapporten legges frem 21. juli.

Investorene reagerer positivt på oppdateringen, og sender Finnair-aksjen opp over 3 prosent i tirsdagens handel på Helsinki-børsen. Samtidig stiger SAS 1,5 prosent i Stockholm og Norwegian 0,5 prosent i Oslo.