<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nødlanding for Lufthansa på Frankfurt-børsen

Lufthansa handles rett ned på Frankfurt-børsen til tross for at selskapet meldte at 2023 kan bli blant de mest lønnsomme i selskapets historie. 

  Publisert 3. aug. 2023 kl. 10.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 214 ord
  lufthansa Dreamstime

  Lufthansa fikk et driftsresultat på 1,1 milliarder euro i andre kvartal og anslår at 2023 kan bli ett av de tre mest lønnsomme i flyselskapets historie.

  I forbindelse med kvartalsrapporten justerte selskapet opp prognosen for årets drift og anslår nå at de vil ende med et justert driftsresultat på 2,6 milliarder euro. Det er en betydelig oppgang fra fjorårets 1,5 milliarder.

  Økte priser og flere passasjerer sørget for at inntektene i andre kvartal økte med 17,7 prosent fra året før og endte like under 9,4 milliarder euro.

  Fly-giganten sa i en uttalelse på torsdag at inntektene for tredje kvartal kommer til å overstige nivået før pandemien på 1,3 milliarder euro. Dette vil bidra til at resultatene for hele året vil overstige 2,6 milliarder euro.

  Til tross for bedret resultat handles Lufthansa-aksjen rett ned på Frankfurt-børsen, aksjen er ned 5,9 prosent til 8,3 euro klokken 10.30. 

  Enhetskostnadene økte med 7 prosent i andre kvartal, delvis på grunn av engangskostnader knyttet til utvidelse av flyoperasjoner og stabilisering av driften. Selskapet meldte om økte kostnader som primært er drevet av kostnader knyttet til flytrafikkkontroll, høyere flyplassavgift og økt vedlikehold. 

  Selskapet forventer at etterspørselen etter flygninger vil holde seg sterk resten av året, og melder om at bestillinger for sensommer og høsten er på nivåer tilsvarende 90 prosent av det de var før pandemien.