<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Massiv padelskrell: 90 selskaper har gått konkurs

Under pandemien skulle alle spille padel. Nå sliter aktørene med overetablering i markedet og padelbanene stenges i raskt tempo.

Publisert 16. sep. 2023 kl. 15.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 295 ord
KONKURS: Padelkjeden PDL United som også hadde virksomhet i Norge er blant flere aktører som har gått konkurs. Foto: ivan kverme

Racketsporten padel ble på kort tid svært populært under pandemien, og i Norden ble det i perioden gjort store investeringer i nye anlegg.

I slutten av august omtalte Finansavisen hvordan store deler av den norske delen av padelkjeden PDL United ble slått konkurs. Konkursen ble begrunnet med overetablering i markedet og færre spillere etter coronapendemien.

Ifølge Bloomberg er det ikke bare i Norge aktørene nå sliter. I Sverige blir nå flere av de tidligere padelanleggene konvertert til lagerbygninger og butikker.

Bloomberg viser også til tall fra Creditsafe som forteller om rundt 90 konkurser i padelrelaterte selskaper så langt i år.

Mange baner stenger også som følge av at aktørene har blitt truffet av sterk konkurranse, høy inflasjon samt generelt lavere etterspørsel fra spillere.

«Så mange ting gikk galt. I Sverige har det gått fra rundt 300 til 3.500 padelbaner. Det var en uholdbar utvikling», sier den svenske padelveteranen Andreas Ehrnvall, ifølge Bloomberg.

Overetablering

Antallet padelbaner i Sverige vokste voldsomt i perioden 2018 til 2021. Som et eksempel på overetableringen pekes det på Uppsala. Med sine 200.000 innbyggere gikk antallet padelbaner fra 14 til 100 på kun ett år.

«I en by som Uppsala er det et marked for kanskje 20 baner», sier Ehrnvall.

Padelanleggene stenges nå i stort tempo, skriver Bloomberg. We Are Padel, med private equity-selskapet Triton på eiersiden har stengt ned 50 padelklubber i Sverige, samtidig som det er tatt tap på over 700 millioner svenske kroner, drevet av nedskrivinger.

PDL United som også hadde virksomhet i Norge, med Coeli Private Equity på eiersiden har gått konkurs.

Til tross for padelmarkedet på kort tid har blitt svakere mener analytikere at sporten har en lys fremtid. En analyse fra Deloitte verdsetter det nåværende økosystemet rundt padel til rundt 2 milliarder euro, og venter at det tallet vil vokse til over 4 milliarder euro innen 2026.