<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En av de store, ville historiene i eiendom

23 år etter at Jeffrey Soffer kjøpte tomten, åpner Fontainebleau Las Vegas endelig dørene. Prislapp: 3,7 milliarder dollar.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 16.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 363 ord
ÅPNER I DESEMBER: Fontainebleau Las Vegas, til venstre i bildet. Foto: Dreamstime

13. desember i år åpner Fontainebleau Las Vegas endelig dørene. Da vil det ha gått 23 år siden den Florida-baserte eiendomsmogulen Jeffrey Soffer kjøpte tomten til hotellet med sine 3.644 rom, 36 restauranter og barer over 67 etasjer.

Bloomberg oppgir byggekostnaden til 3,7 milliarder dollar.

– Dette er en av de store, ville historiene innen eiendom. Du har alltid en vill historie i løpet av karrieren, og dette er definitivt en slik, sier 55-åringen til nyhetsbyrået under en rundtur på eiendommen. 

Soffer mistet kontrollen over prosjektet under finanskrisen i 2008/09. Siden har to nye eiere kommet og gått, én av dem Carl Icahn, før Soffer i 2021 kjøpte tilbake bygget for småpenger. Da hadde det stått uferdig i flere år.

Var vertskap for James Bond

Fontainebleau Las Vegas blir en versjon av Soffer og hans families Fontainebleau Miami Beach, en lekeplass for rike og berømte siden åpningen i 1954. Dette hotellet er mest kjent for sitt store bassengområde, der James Bond spilte kort mot skurken Auric Goldfinger i filmen «Goldfinger» fra 1964. Las Vegas-versjonens gjester vil for øvrig ha syv svømmebassenger å velge mellom.

Soffer har ifølge Bloomberg planer om å utnytte sin Miami-kundebase for å dra i gang det nye hotellet hvor gjestene også kan hygge seg med det samme nattklubb-konseptet LIV.

– Vi har en rekke kunder som går begge steder. Du sitter på stranden i Miami Beach og ser fly som flyr med bannere for Las Vegas, uttaler eiendomsutvikleren som har vært gift med supermodellen Elle MacPherson og har navn som Tom Brady i vennekretsen.

En utfordrende beliggenhet

Soffers største utfordring i Las Vegas blir ifølge nyhetsbyrået trolig beliggenheten helt nord på «The Strip.»

– Vi tror at store investeringer, som renoveringen vi har fullført på «The Strat», og nye eiendommer vil skape mer tetthet og trafikk over tid i nordenden av gaten, sier Charles Protell, sjef for Golden Entertainment, som eier casinoet Stratosphere.

Den siste store åpningen på «The Strip», Genting Groups Resorts World Las Vegas i 2021, ligger nesten rett over gaten fra Fontainebleau og tilbød nylig rompriser på hverdager helt nede i 99 dollar natten. Prisene på Fontainebleau skal etter planen starte på 300 dollar natten.