<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pøser inn 650 milliarder

Disney trapper opp investeringene i parker og cruise til 60 milliarder dollar over de neste ti årene.

Publisert 19. sep. 2023 kl. 15.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
LYSPUNKT: Disneys temaparker øker inntektene, og nå trapper konsernet opp investeringene. Foto: NTB

Disney øker investeringene i fornøyelsesparker og cruise til 60 milliarder dollar over de neste ti årene, går det ifølge flere amerikanske medier frem av dokumenter sendt inn til USAs finanstilsyn (SEC) tirsdag. 

Dette tilsvarer en dobling sammenlignet med foregående 10-årsperiode. 

«Vi mener selskapet er finansielt sterkt og at kontantbeholdningen, andre likvide midler, kontantstrøm fra driften, tilgang til kapitalmarkeder og gjeldende lånekapasitet samlet utgjør tilstrekkelige ressurser til å finansiere løpende drift, kontraktsfestede forpliktelser, kommende gjeldsforfall og fremtidige investeringer tilknyttet utvidelsen av eksisterende virksomhet og utviklingen av nye prosjekter», heter det i meldingen.

Flere detaljer om investeringene vil bli presentert på en investordag senere tirsdag.

Et lyspunkt

Samtidig som Disney-konsernet har slitt med lønnsomheten i strømmevirksomheten og vurdert et salg av sitt tradisjonelle TV-nettverk, påpeker CNBC at det såkalte DPEP-segmentet (Disney Parks, Experiences & Products) har vært et lyspunkt.

Fornøyelsesparkene i USA – og da særlig Walt Disney World i Florida – har måttet se en nedgang i antallet besøkende og hotellgjester, men det er parkene utenlands som har gitt oppsvinget. I løpet av tredje kvartal kom inntektene inn på 8,3 milliarder dollar, opp 13 prosent fra samme periode i fjor.

Opptrappingen av investeringene kommer etter at Disney har viklet seg inn i rettslige tvister med Florida- guvernør Ron DeSantis, noe som kan påvirke den foreslåtte ekspansjonen av Orlando-anlegget i årene som kommer.

Disney faller over 2 prosent i tidlig handel på Wall Street tirsdag.