<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS vurderer bud

Tapene har ballet seg til 4,4 milliarder kroner siden november i fjor. Nå vurderer SAS budene som kom i forbindelse med konkursprosessen.

  Publisert 26. sep. 2023 kl. 08.10
  Oppdatert 26. sep. 2023 klokken 09.23
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 277 ord
  I MINUS: Ferie- og reisetid ga ikke overskudd til SAS i august. Foto: Dreamstime

   

  SAS gjennomgår for tiden en konkursprosess i USA, og i forbindelse med den har det kriserammede flyselskapet sluppet månedlige regnskapstall.

  De viser at SAS tapte 636 millioner svenske kroner i august, etter en omsetning på vel 4 milliarder svenske kroner. August er vanligvis en god måned for flyselskapene, ettersom det er ferietid for mange.

  I perioden november 2022 til og med august 2023 hadde SAS et underskudd på 4,4 milliarder kroner. Omsetningen var på 34,1 milliarder.

  Ved utgangen av august hadde selskapet likvide midler på snaue 6,7 milliarder svenske kroner, opplyses det videre. Det er ventet at konkursprosessen vil være fullført mot slutten av året.

  Budfristen ute

  I natt gikk også fristen ut for investorer som vil legge inn endelige bud på aksjer i flyselskapet. SAS trenger 9,5 milliarder kroner i frisk kapital, i tillegg til at 20 milliarder av gjelden skal konverteres. 15. mai godkjente en konkursdomstol i USA flyselskapets plan for kapitalinnhenting.

  «SAS vil kunngjøre den eller de vinnende budgiverne så snart evalueringsprosessen er fullført», opplyser flyselskapet i en melding tirsdag.

  SAS-aksjen har styret etter at milliardjakten ble satt i gang. Toppen ble nådd på 5,90 kroner aksen i februar 2019, men mandag stengte den på 29 øre.

  Flyselskapet tjente penger for første gang siden 2019 i kvartalet som gikk fra april til juni. Resultatet før skatt endte på 457 millioner kroner. 

  Toppsjef Anko van der Werff sa den gagn at det har vært stor interesse rundt flyselskapet.

  – Det har vært en stor interesse fra potensielle investorer å delta i prosessen, der potensielle investorerer kan legge inn bud for å ta en ledende rolle, eller sammen med andre investorer kjøpe eierandeler i et rekonstruert selskap.