<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS innkaller til pressekonferanse om nye eiere

Mandag var SAS-styret samlet i Stockholm for å konkludere om budprosessen. Tirsdag møter de pressen. Fristen for å gi bud gikk ut for en uke siden.

Publisert 3. okt. 2023 kl. 06.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
Konsernsjef Anko van der Werff, VD og styreleder Carsten Dilling innkaller til pressekonferanse om flyselskapets nye eierstruktur og fremtid tirsdag kveld. Foto: Lars Schröder /TT / NTB

Det gikk fram i en børsmelding fra flyselskapet like før midnatt mandag kveld.

I børsmeldingen heter det at selskapet inviterer til pressekonferanse «for å gi en statusoppdatering om selskapets pågående kapitalinnhentingsprosess.»

SAS' styreleder Carsten Dilling og resten av styret var mandag samlet på hovedkontoret i Stockholm. Agendaen på møtet var å konkludere rundt budprosessen på nye aksjer i selskapet.

Tirsdag er det ventet utfallet av prosessen er tema når styrelederen og konsernsjef Anko van der Werff møter pressen. Det fikk Dagens Næringsliv bekreftet fra selskapet mandag kveld.

Flyselskapet har søkt om konkursbeskyttelse i USA, og i mai godkjente en domstol selskapets plan for kapitalinnhenting.

Flyselskapet passerte sist uke en milepæl i jakten på «minst» 9,5 milliarder svenske kroner i frisk egenkapital gjennom konkursprosessen i USA, ifølge DN.

Dagens aksjonærer vil trolig få utradert det meste av sine verdier i forbindelse med konkursen og kapitalinnhentingen.

NTB