<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norse Atlantic tjente penger for første gang – vil hente 500 mill.

I tredje kvartal tjente flyselskapet Norse Atlantic Airways penger for første gang siden oppstart. Nå skal selskapet hente en halv milliard for å komme seg gjennom vinteren

Publisert 31. okt. 2023 kl. 23.29
Oppdatert 1. nov. 2023 klokken 08.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 300 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic. Foto: Ivan Kverme

 

Flyselskapet Norse omsatte for 205 millioner dollar i tredje kvartal. Selskapet tjente 1,6 millioner dollar i perioden. Det kommer frem av kvartalstallene som ble offentliggjort tirsdag kveld.

Samtidig annonseres planene om å hente opp mot 45 millioner dollar, rundt 500 millioner kroner. Dette er for å sikre seg økonomisk gjennom den krevende vintersesongen. Selskapets to største eiere, Scorpio Holdings og konsernsjef Bjørn Tore Larsen, vil begge bidra med kapital.

En større enn ventet forbrenning av kapital, samt en mulig avtale med en underleverandør skal også være bakgrunnen for hentingen. 

Videre skriver selskapet at flere aktører har tatt kontakt for å undersøke mulighetene for strategiske samarbeid. Norse og dets eiendeler fremstår som en attraktiv aktør, og vil utforske mulighetene til å kapitalisere på dette, heter det i meldingen.

Norse Atlantic Airways ble startet under coronanedstengningen vinteren 2021, med mål om å tilby billige langdistanseflyvninger mellom Europa og USA. Norwegian-gründerne Bjørn Kjos og Bjørn Kise er begge med på eiersiden av selskapet.

Sommersesongen er gjerne perioden flyselskaper har sine viktigste inntekter, og det var på forhånd ventet at Norse ville legge frem sitt første positive resultat siden selskapets første flyvning i fjor sommer. Selskapet tapte 35 millioner kroner på drift i andre kvartal.

På børsen har Norse Atlantic vært en lukrativ investering gjennom 2023. Aksjekursen er opp over 125 prosent siden årsstart, men er dog ned en tredjedel siden toppen i starten av september. 

En rekke finanskjendiser har vært med på reisen, deriblant Arne Blystad, Magnus Halvorsen og Peder Anker. De seneste månedene har Scorpio Holding, eid av den italienske shippingfamilien Lauro, kjøpt seg opp til å bli største eier med rett under 20 prosent av aksjene. Scorpio vil nå få inn en representant i styret.

Konsernsjef Bjørn Tore Larsen er også stor på eiersiden, med en eierandel på 19,9 prosent av aksjene.