<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian lanserer ny direkterute til Istanbul

Norwegian utvider rutenettet, og vil om få måneder fly direkte fra Oslo til Istanbul.

Publisert 7. des. 2023 kl. 09.43
Oppdatert 7. des. 2023 klokken 09.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
ISTANBUL: Blir en del av Norwegians program fra våren 2024. Foto: Ap

 

Norwegian lanserte nylig 40 nye ruter til destinasjoner i Europa, og melder nå at flyselskapet vil tilby to avganger i uken mellom Oslo og Istanbul fra april neste år. 

Med Istanbul i ruteprogrammet har Norwegian totalt 10 nye ruter fra Norge neste år, syv av disse fra Oslo. Totalt vil Norwegian fly mer enn 330 ruter til over 120 destinasjoner neste sommersesong. 

– Ettertraktet turistmål

– Vi fortsetter å utvide rutenettet med spennende destinasjoner, og vi vet at Istanbul er et ettertraktet turistmål fordi byen er rik på både kultur og historie, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.  

I 2011-2016 fløy Norwegian mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Istanbul Sabiha Gökçen International Airport som en del av midtsommerprogrammet. Ruten, som starter 14. april 2024 og har avganger på onsdager og søndager, flys til Istanbul International Airport. Flyturen til Istanbul er på rundt fire timer.

Onsdag la Norwegian frem trafikktall for november. Flyselskapet fraktet 1,3 millioner passasjerer i forrige måned, noe som var en nedgang på to prosent fra samme periode i fjor. Norwegian-sjef Geir Karlsen var godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder.

Investorene dumpet Norwegian i november

Tall fra Nordnet viser at Nordnet-kundene brukte november til å selge Norwegian, og aksjen toppet salgslisten med et nettosalg på 135 millioner kroner.

«Etter et strålende år med positive regnskapstall og sunn økonomisk drift, kaster private investorer Norwegian-aksjer ut av sin portefølje» sa investeringsøkonom Mads Svendsvik Johannesen i Nordnet til Finansavisen.