<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere kabinansatt blir første kvinnelige toppsjef

Mitsuko Tottori startet karrieren i Japan Airlines som kabinansatt i 1985. Nå blir hun selskapets første kvinnelige toppsjef.

  Publisert 19. jan. 2024 kl. 14.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  BLIR SJEF: Mitsuko Tottori. Foto: Bloomberg

  Tottori tar over etter Yuji Akasaka 1. april, opplyser flyselskapet.

  – Det er mange kvinnelige ansatte der ute som sliter med å komme seg oppover på karrierestigen eller med store livshendelser. Jeg håper det at jeg utnevnes til toppsjef kan oppmuntre dem og gi dem mot til å ta det neste steget, sier Tottori på en pressekonferanse.

  Hun begynte i JAL samme år som selskapet opplevde den verste ulykken noensinne med ett passasjerfly. 520 mennesker mistet livet da en jumbojet på vei til Osaka styrtet inn i en fjellside etter avgang fra Tokyo. Bare fire personer overlevde det som er den verste flyulykken i Japans historie.

  – Sjokket fra den gangen sitter fortsatt dypt i hjertet mitt. Jeg har hele tiden følt en sterk plikt til å videreføre viktigheten av flysikkerhet til yngre generasjoner. Sikkerheten er fundamentet for et flyselskap, og jeg vil jobbe enda hardere for sikker drift, sier Tottori.

  Japan Airlines har mål om å ha 30 prosent kvinner i lederstillinger innen mars 2026.

  (NTB)