<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ryanair varsler dyrere billetter – får ikke nok fly

Ryanair sier de får færre nye fly fra Boeing enn varslet og ber kundene belage seg på høyere billettpriser i sommer.

Publisert 26. feb. 2024 kl. 07.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
RYANAIR: Sier Boeing ikke klarer å levere like mange fly som planlagt og at passasjerene derfor må belage seg på dyrere billetter i sommer.  Foto: NTB

Toppsjef Michael O'Leary sier lavprisselskapet kan få problemer med å møte etterspørselen i høysesongen. Han sier billettene kan bli opptil 10 prosent dyrere enn i samme periode i fjor.

– Sommeren 2023 økte gjennomsnittsprisen på billettene våre med 17 prosent. Jeg tror ikke vi kommer opp i tosifret prisvekst i år, men budsjetterer med en økning på 5–10 prosent, sier Ryanair-sjefen.

Ifølge O'Leary er ikke Boeing i stand til å levere rundt 50 nye fly som planlagt innen utgangen av juni. Det endelige tallet kan bli nærmere 40. Dermed skrur Ryanair også ned forventningene til passasjerveksten i året som kommer. Opprinnelig anslo de at 205 millioner passasjerer ville reise med selskapet mellom april i år og mars neste år, opp fra 183,5 millioner de foregående tolv månedene.

– Med færre fly må vi kanskje justere ned det tallet til 200 millioner eller rett under, sier O'Leary.

(NTB)