<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Langtur: Voi-sjef Christina Moe Gjerde var på en tre måneder lang rundtur i Sør-Amerika i høst.  Foto: Privat

Voi-sjefens skjellsettende opplevelse i Peru

Christina Moe Gjerde er ofte å finne ikledd joggebukse med en kaffe i hånden, på sete 3A ombord Norwegian på vei til fødebyen Bergen. Men det sterkeste reiseminnet har hun fra et sted litt lenger unna.

Publisert 5. apr. 2024 kl. 10.49
Oppdatert 5. apr. 2024 klokken 11.17
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 696 ord

Favorittflyselskap

Norwegian. Tech-nerden i meg digger de brukervennlige tjenestene og poengopptjeningen som gir fordeler slik at jeg alltid får booket mitt faste sete, 3A. 

Men kanskje viktigst: De har direkteruter til Bergen fra de aller fleste landene jeg har ansvar for i Voi.

Reiseantrekk

Enkelt og greit: komfortabelt, og det gjelder enten det er business eller pleasure

Ser du en joggebuksekledd blondine med tykk genser og støykansellerende headset, og det i tillegg er på plass 3A hos Norwegian, kan jeg nesten garantere at det er meg.

Lykke: I Sør-Amerika lærte Christina Moe Gjerde at det er viktig å reflektere over hva som egentlig gjør deg lykkelig, da det kan endre seg med tiden. Foto: Privat

Pakkestrategi

Det har gått fra “more is more” til “less is more”. Før pakket jeg halve garderoben for en helgetur, og brukte kun 20 prosent. 

I fjor høst overlevde jeg helt fint tre måneder i Sør-Amerika med en ryggsekk, to bukser, to shorts og to bikinier. 20 år gamle Christina ville vært sjokkert.

Less is more: Voi-sjefen har gått fra å pakke 80 prosent for mye klær, til å kun pakke nøyaktig det hun trenger. Foto: Privat

Tips-tips

Sunt norsk bondevett pleier å gjøre susen uansett hvor i verden man er. Synes du servicen var god? Da tipser du. Synes du servicen var veldig god? Da tipser du litt mer. 

Du bør også skrive en anmeldelse på Tripadvisor. Det har stor verdi. Tenk på hvor mange ganger du selv har støttet deg på slike anmeldelser og rangeringer på nye og ukjente steder.

Hotellanbefaling: Voi-sjefen anbefaler hotellet La Fortuna ved innsjøen Atitlan i Guatemala. Foto: La Fortuna

Beste hotell

Om du som meg er fan av fantasy og science-fiction, vil jeg anbefale La Fortuna ved innsjøen Atitlan i Guatemala. Naturen er helt magisk, maten smaker himmelsk, stemningen er ubeskrivelig – og til det vi her hjemme vil kalle gi-bort-pris.

Beste praktiske reisetips

Ha en kort, men fast pakkeliste som du bygger ut basert på hvilken tur du skal på og hvor lenge du skal være borte. Kosebuksen, tøflene og hodetelefoner er alltid et must, og resten avhenger av om det er juni eller januar. 

Coffee with a view: Denne utsikten nøt Christina Moe Gjerde på reisen i Sør-Amerika, gjerne med en kopp lokal kaffe i hånden. Foto: Privat

Uunnværlige gadgets på reisen

Jeg leser mye på tur, men massevis av bøker i bagasjen er ikke særlig effektivt. Jeg sverger derfor til Amazon Kindle – da får jeg lest hva jeg vil, hvor jeg vil, når jeg vil.

Shopping-favoritt

Her er det mer et spørsmål om “hva” jeg handler, heller enn “hvor”. Du ser meg sjelden uten en kopp kaffe i hånden. 

Nå kommer jeg til å fremstå som en ordentlig kaffe-snobb, men det får bare gå: Det er noe helt spesielt å nyte en kopp ferskbrygget, guatemalansk kaffe samtidig som du ser utover kaffeplantasjen den kommer fra. Anbefales på det sterkeste.

Mattips: Voi-sjefen anbefaler restauranten Don Julio i Buenos Aires for god biff, rødvin og atmosfære. Foto: Privat

Favorittspisesteder

Lillebrors bageri i Stockholm, like ved der jeg bor. Hele gaten lukter av bakevarer i helgene, og køen er verdt hvert minutt når man står med en rykende, fersk kanelbolle i den ene hånden og kaffe i den andre. 

“Huset” i Mexico City har nydelig, fresh mexicansk mat og taco med en vri. Don Julio i Buenos Aires, med sin biff, rødvin og gode atmosfære, samt kjøkkenbordet hjemme hos mormor.

Sterkeste reiseminne

Møtet med guiden Carlos på vei opp Nevado Huascaran i Peru nå i høst var sterkt. Han var en usedvanlig god guide og fungerte som et levende leksikon om området. Overraskelsen var stor da han fortalte at han inntil nylig hadde hatt en typisk corporate-jobb som konsulent. 

Aha-opplevelse: Møtet Christina Moe Gjerde hadde med fjellguiden i Peru glemmer hun aldri. Her fra en annen tur i Peru, på de såkalte regnbuefjellene. Foto: Privat

Svaret på hvorfor han hadde hoppet av karrieren for å bli fjellguide ga en liten aha-opplevelse. Han hadde ikke hoppet av, han hadde fortsatt å gjøre det han ble lykkelig av. 

At det man blir lykkelig av forandrer seg gjennom livet har vi alle godt av å reflektere over, og så er det stor respekt til folk som Carlos som gjør noe med det.