<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zelenskyj tror Putin alt kan være død

Ukrainas president med overraskende betraktninger under Davos-frokost.

Publisert 19. jan. 2023
Oppdatert 19. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
SPEKULERTE OM PUTINS TILSTAND: President Volodymyr Zelenskyy under gårsdagens videotale til Davos-forumet. I dag skal han ha spekulert i om Putin levde. FOTO:NTB

Det var under den ukrainske frokosten i Davos president Zelenskyj fortalte at han ikke lenger var sikker på om Putin var i live, skriver pravda.com.ua i dag.

Han tror det til tider er en dobbeltgjenger som dukker opp i tv-sendinger.

– Jeg er ikke sikker på om den russiske presidenten, som noen ganger dukker på grønnskjerm, faktisk er den riktige. Jeg vet ikke om han er i live, om han tar avgjørelser, eller hvem andre som tar avgjørelser i Russland, sa Zelenskyj ifølge pravda.com.ua.

Under dagens ukrainske frokost i Davos skal Zelenskyj ha sagt at det vil bli  vanskelig å gjennomføre fredssamtaler.

Han fortalte at han var usikker på hvem han skulle ha holdt disse samtalene med.

– Jeg forstår ikke hvem vi har med å gjøre, når det snakkes om fredssamtaler, vet jeg ikke hvem vi skal snakke med, sa han.

Dagens frokost ble holdt av Victor Pinchuk Foundation og er et sidearrangement under World Economic Forum, skriver ABC News.

De skriver også at Zelenskyj ba om enda sterkere bistand fra vesten på de områdene Ukraina nå var på sitt svakeste.

– Luftforsvaret er vår svakhet, sa Zelenskyj.

Ukraina har blitt lovet tunge vestlige stridsvogner. Tyskland har siste ordet når det kommer til om Ukraina skal få Leopard 2 fra Polen. Tyskand som produserer stridsvognen, har en salgsklausul som gjør at de kan nekte videresalg av vognene.

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson, som også var tilstede under dagens ukrainske frokost, sa til ABC News at Zelenskyy må få det han trenger.

– Gi dem stridsvognene, gi Volodymyr Zelenskyj det han trenger, sa Boris Johnson.