<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ble dømt for milliardsvindel – kjøpte enveisbillett til Mexico

Påtalemyndighetene mener det er vanskelig å vite hva Elizabeth Holmes ville gjort dersom de ikke hadde grepet inn.

Publisert 23. jan. 2023 kl. 13.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
FLUKTFORSØK? På det meste var selskapet til Elizabeth Holmes verdt 10 milliarder dollar. Nå er hun dømt til å betale over 800 millioner dollar i erstatning til investorene hun svindlet. Foto: Bloomberg

I januar 2022 ble Elizabeth Holmes, som fikk kallenavnet «den neste Steve Jobs», kjent skyldig i milliardsvindel over en periode på 15 år.

Hun grunnla Theranos, et biotech-selskap som skulle revolusjonere blodprøvetaking med et raskere og billigere apparat. Det hele ble til slutt avslørt som en fiasko, og domstolen konkluderte med at Holmes med viten og vilje hadde forledet investorene og svindlet til seg rundt 1 milliard dollar.

Nå viser det seg at 38-åringen kjøpte en enveisbillett til Mexico like etter hun fikk dommen, skriver CNBC.

Kjennelsen ble avsagt 3. januar, mens flyet skulle gå 26. januar. Tre dager før avreise oppdaget påtalemyndigheten bestillingen.

«Først etter at regjeringen tok opp denne uautoriserte flyturen med forsvarsadvokat ble reisen kansellert». skriver påtalemyndigheten.

Holmes sin samboer, William Evans, kjøpe også en enveisbillett, og «kom ikke tilbake før omtrent seks uker senere, tilbake fra et annet kontinent».

Påtalemyndigheten forventer nå at Holmes redegjør hva som var grunnen til bestillingen, og legger til at det er «vanskelig å vite hva hun ville gjort dersom myndighetene ikke hadde grepet inn».

I november ble Holmes dømt til elleve års fengsel, og soningen skal etter planen starte i april. Holmes er gravid med sitt andre barn, og har anket straffeutmålingen.