<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Huseier saksøker Twitter – mener de skylder 31 mill. i leie

Elon Musk sitt nykjøpte selskap skal ikke ha betalt leie for hovedkontoret sitt i desember og janunar.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 08.40
Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 09.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
MANGE SØKSMÅL: Elon Musk er for tiden saksøkt av Tesla-aksjonærer på grunn av en Twitter-melding i 2018. Nå er Twitter saksøkt av huseieren for å ikke betale leien. Dreamstime

Det har ikke vært stille rundt Twitter det siste året, mye takket være dens nye eier, Elon Musk.

Eieren av bygget der Twitters har sitt hovedkontor hevder nå at det sosiale mediet ikke har betalt husleie for verken desember eller januar, og at de skylder nær 7 millioner dollar, tilsvarende 69 millioner kroner. Det skriver MarketWatch.

Før helgen valgte dermed eiendomsselskapet SRI Nine Market Square å saksøke Twitter. Ifølge rettsdokumentene skulle Twitter ha betalt 3,4 millioner dollar i leie for San Francisco-kontoret i desember. Når pengene uteble sendte eierne varsel om mislighold allerede 5. desember, og trakk tilsvarende sum fra Twitters depositum.

Deretter skal Twitter igjen ha utelatt å betale leien i januar, som også var på 3,4 millioner dollar. SRI Nine Market Square hentet ut 266.000 dollar fra depositumet, som nå skal være tomt.

Dermed krever de nå 3,16 millioner dollar i leie fra Twitter, tilsvarende 31 millioner kroner.

Ifølge dokumentene skal Twitter også ha forsøkt å øke depositumet til 10 millioner dollar da Musk tok over sjefsrollen, noe selskapet ikke skal ha gått med på.

New York Times skrev i desember at Twitter vurderte å ikke betale leie som et tiltak for å spare penger. Tidligere i januar skal eieren av et annet Twitter-kontor ha saksøkt selskapet for ubetalt leie.