<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stoltenberg: – Putin vil tape krigen

NATOs generalsekretær ba om våpen i raskere tempo. Nå skal Putin ta NATOs signal om at krigen er tapt.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 12.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
KLAR MELDING FRA JENS: - Putin må forstå at han ikke kommer til å vinne krigen. Det er den eneste måten å oppnå varig fred på, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i dag. FOTO:NTB

Jens Stoltenberg ba NATOs medlemsnasjoner om å få opp farten i leveranser av våpen til Ukraina, under en pressekonferanse med den tyske forsvarsministeren i Berlin tirsdag morgen, skriver tyske Tagesschau , ifølge Interfax.

— I dette avgjørende øyeblikket i krigen må vi fremskaffe tyngre og mer avanserte våpensystemer til Ukraina, og vi må gjøre det raskt, sa Stoltenberg.

Generalsekretæren i NATO holdt pressekonferansen sammen med den nye forsvarsministeren i Tyskland, Boris Pistorius. Der benyttet Stoltenberg ifølge Interfax anledningen til å sende et sterkt signal til den russiske lederen i Moskva.

– Putin kommer ikke til å vinne på slagmarken, det at Putin forstår det, er den eneste måten å oppnå varig fred i Ukraina på, sa Stoltenberg ifølge Interfax.

Videre fortalte generalsekretæren at ukrainske styrker ikke bare skulle krige for å overleve;

– Men for å vinne tilbake sitt territorium og hevde sin suverenitet som en uavhengig europeisk nasjon.

Stoltenberg vedgikk at det nå føres samtaler på høyt nivå om å sende tunge stridsvogner fra NATO til Ukraina. Stoltenberg er sitert hos Interfax, på at han føler seg sikker på at en løsning rundt stridsvognene er nærliggende.