<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fant 10 millioner kroner i en sofa i Ukraina

Sofaens eier hevder pengene var lånt av en 86 år gammel dame.

    Publisert 2. feb. 2023 kl. 15.40
    Oppdatert 2. feb. 2023 klokken 15.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord
    I EN SOFA: Ble det funnet sedler verdt ti millioner kroner i forskjellig valuta. FOTO: Dreamstime

    En video som skal vise ransakingen hjemme hos Ukrainas tidligere viseforsvarsminister, Oleksandr Myroniuk, er publisert av ukrainske Pravda på Twitter.

    I videoen skal det være etterforskere som graver frem nesten ti millioner kroner fra den tidligere ministerens sofa. Det var i august i fjor at boligen til Myroniuk ble ransaket i forbindelse med at han var under etterforskning for korrupsjon i forbindelse med innkjøp av personlig beskyttelsesutstyr for soldater.

    Ukrainske Pravda skriver at de allerede i august satt på kildeopplysninger om at store summer ble funnet hos Myroniuk, slik videoen angivelig viser.

    Pengene som ble funnet og beslaglagt var ukrainske hryvnja, amerikanske dollar og euro, tilsvarende 10 millioner kroner.

    Myroniuk skal umiddelbart etter beslaget ha levert retten dokumenter som skulle bevise at det ikke var penger som tilhørte ham. Én uke senere skal 86 år gamle Eleonora Duminsh ha avgitt forklaring på at de beslaglagte pengene var lånt av henne.

    Duminsh er i slekt med grunnleggerne av HADO Holding, som blant annet produserer rifler. HADO er ifølge ukrainske Pravda tett knyttet til statseksportøren Prohres, hvor Myroniuk var ansatt før og etter sin tid i det ukrainske forsvarsdepartementet.