<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA vil sende revisorer til den Ukrainske slagmarken

Der skal de følge med på bruken av amerikanske våpen, penger og annen bistand.

  Publisert 21. feb. 2023 kl. 10.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  VÅPENREVISJON: USA ønsker å sende revisorer til fronten og slagmarken for å kontrollere at amerikanske våpen ikke faller i feil hender. FOTO:NTB

  Amerikanske tilsynsmyndigheter ønsker at 110 milliarder dollar, tilsvarende 1.100 milliarder kroner i økonomisk bistand til Ukraina skal holdes bedre øye med, skriver The Wall Street Journal.

  Derfor ønsker de å legge press på utenriksdepartementet for at revisorer skal sendes inn i krigsområdene for å øke overvåkingen.

  Så langt har utenriksdepartementet og Pentagon ifølge The Wall Street Journal utført kritiske tilsynsoppgaver uten å være inne i Ukraina – ved å benytte personell basert i Washington, Polen og Tyskland.

  – Vi har vært kreative og tenkt på utsiden av boksen så langt. Men for et virkelig robust tilsyn kan det ikke gjøres eksternt. Jo nærmere vi er, jo mer omfattende tilsyn kan vi føre, sier fungerende leder for U.S. Agency for International Development (USAID), Nicole Angarella til WSJ.

  Tilsynet skal påse at amerikanske våpen ikke havner i feil hender og at amerikanske penger ikke blir brukt opp av ikke-fungerende hjelpeorganisasjoner.

  Nylig satte også Ukraina i gang en egen utrensking og ransaking av høytstående personell de mistenker for korrupsjon.