<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyrkia forbyr oppsigelser

Tyrkia har innført flere økonomiske tiltak som følge av jordskjelvene i landet. 

    Publisert 22. feb. 2023 kl. 09.12
    Oppdatert 22. feb. 2023 klokken 09.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    FÅR STØTTE: Bedrifter som er rammet av jordskjelvet i Tyrkia får støtte av regjeringen for å dekke lønnskostnader.  Foto: Bloomberg

    I forbindelse med jordskjelvene i Tyrkia har landet kunngjort en midlertidig lønnsstøtteordning, samt at de innfører et forbud mot å si opp ansatte i ti byer, ifølge Reuters. 

    Dette for å beskytte arbeidere og bedrifter fra konsekvensene av de kraftige jordskjelvene som har rammet den sørlige delen av landet.

    Dersom en arbeidsplass er «tungt eller moderat skadet» vil de få støtte til å delvis dekke lønnen til arbeidere som ikke kan jobbe som normalt. 

    Kan redusere veksten

    Tiltakene er en del av Tyrkias regjerings strategi for å redusere de økonomiske konsekvensene av jordskjelvene som har tatt livet av over 50.000 mennesker.

    Det tyrkiske parlamentet har innført en unntakstilstand i tre måneder, fra og med 7. februar.

    Økonomer tror jordskjelvet kan koste landet opptil 100 milliarder dollar og redusere landets økonomiske vekst med mellom en til to prosentpoeng i år, ifølge Reuters.