<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Drit i Sophie Elise

Publisert 19:59 24. feb. 2023
Oppdatert 09:55 2. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 475 ord
Sophie Elise (t.v.) og Nora Haukland. Foto: Instagram

Dette var Trygve Hegnars leder lørdag 25. februar 2023.

Når NRK skal diskutere seg selv, kan mye gå galt. Det gjorde det i Debatten torsdag kveld.

Influenceren Sophie Elise (28) har inngått et samarbeid med NRK om en podkast, og for begge parter er målet å nå frem til unge lyttere og seere. Sophie Elise har nesten 600.000 følgere på Instagram, men innholdet er visstnok så grisete og sexbasert at NRK og Kringkastingsrådet har fått 3.600 klager. Tidenes rekord.

Dette var temaet i Debatten, og på et stort foto i studio så man Sophie Elise og en annen kvinne som var sladdet. Under fotoet, på Instagram, var teksten «Livet blir ca en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».

Drit i Sophie Elise. Hvem var den andre kvinnen? Programleder Fredrik Solvang sa ikke noe og spurte heller ikke. Det er på den ene siden underlig, men på den andre siden litt komisk.

Kvinnen er influenceren Nora Haukland, og hun, som Sophie Elise, lever av sin aktivitet på sosiale medier. Og det er Haukland som i hånden, på fotoet, holder en liten pose med hvitt innhold, som gjør at livet blir en milliard ganger morsommere. Seerne antok nok derfor at innholdet i posen ikke var hvetemel eller pudder.

Hvorfor ville Solvang sladde Haukland? Det vet vi ikke, men denne influenceren er kjæresten til Marius Borg Høiby (lilleprinsen), som er sønn av kronprinsesse Mette-Marit.

Kanskje Kongefamilien ikke synes disse forbindelsene er så bra. Programleder Fredrik Solvang var i hvert fall helt taus om det store fotoet han hadde tatt med i studio.

Derimot kastet Solvang seg over kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen og stilte de dummeste spørsmål han ikke kunne få svar på.

Hvor mye tjener Sophie Elise på sin kontrakt med NRK? Hvor lenge varer kontrakten og hva vil NRK gjøre med Sophie Elise, nå som klagene hagler inn?

En noe presset kringkastingssjef sa at hun og NRK vil ta en samtale med Sophie Elise, noe som er fornuftig nok, og Solvang ville vite hva Haugen ville si og hva Haugen trodde ville komme ut av samtalen. Noe Haugen selvfølgelig ikke kunne svare på.

Men man behøver ikke være spåmann eller Durek Verrett for å si at NRK kommer til å trekke seg helt eller delvis ut av avtalen med Sophie Elise. Podkasten «Sophie og Fetisha» er så mye grovkornet porno at NRK må kjøpe seg ut.

I Debatten kunne Solvang, pent og pyntelig, spørre ut to som liker Sophie Elise og to som ikke liker Sophie Elise.

Og en redaktør i Nettavisen kunne fortelle at de kommersielle kanalene helst ikke vil ha konkurranse fra NRK. NRK må ikke ta en så stor jafs av ungdomsmarkedet. Dette må Stortinget se på.

Drit i Sophie Elise, sier vi. Det er viktigere at NRK og Debatten vil skjule pikante personbindinger for oss. Lilleprinsen Marius og Nora Haukland.