<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NRK og Sophie Elise avslutter samarbeidet

Torsdagens «Sophie og Fetisha»-episode ble den siste publisert hos NRK. Begge parter viser til strid om den øvrige kommersielle virksomheten til influenserne.

Publisert 06:43 3. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 461 ord
FERDIG I NRK: Sophie Elise. Foto: NTB

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i en pressemelding torsdag kveld.

Stolte over konseptet

Der skriver Fetisha Williams og Sophie Elise at de er stolte over konseptet de utviklet i samarbeid med NRK, og at de har gledet seg over gjennomslaget serien fikk i aldersgrupper som NRK ellers sliter med å fange opp.

– Vi har takket nei til andre og mere lukrative tilbud for å kunne samarbeide med NRK, og vi angrer ikke på det. Det har vært lærerikt og utviklende å jobbe med en så stor og proff organisasjon, og vi var klare til å utvikle konseptet videre, sier Fetisha Williams.

Avtale som skilte seg fra andre

Senere torsdag kveld bekreftet kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.at samarbeidet er over.

Kanalen viser til at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for kanalen. NRK trekker fram at avtalen som ble inngått i høst om podkasten «Sophie og Fetisha», skiller seg fra andre avtaler NRK har med oppdragstakere utenfor kanalen gjennom at de har kunnet drive sin kommersielle virksomhet parallelt.

– Vi ville prøve noe helt nytt og skape noe sammen med en av Norges største influensere. I kjølvannet av debattene den siste tiden har NRK valgt å gå gjennom alle sider ved samarbeidet, inkludert avtalen, sier kringkastingssjefen.

Uforenelig

– Vi har nå konkludert med at samarbeid med aktører med så omfattende kommersielle bindinger og aktivitet er uforenelig med å drive løpende, helårs podkastproduksjon for NRK. Det er en feil vi nå retter opp, fortsetter Fürst Haugen.

– Med Sophie og Fetishas podkast ønsket vi å lage et pusterom der det var innafor å være underholdende og ufiltrert, og samtidig løfte sentrale utfordringer som mange unge møter. Jeg vil takke Sophie Elise og Fetisha for samarbeidet og ønske dem lykke til fremover, sier Charlo Halvorsen, fungerende direktør for Marienlystdivisjonen i NRK.

Skal fortsette med podkast

Sophie Elise og Fetisha Williams forteller videre at det fortsatt blir podkast, men det er ikke klart hvem som blir samarbeidspartnere, eller hvor den skal publiseres.

– I tillegg til at dette har vært lærerikt, har det også vært kjempegøy. Sophie Elise og jeg kommer derfor til å fortsette podkast-ferden videre sammen. Det gleder vi oss til, sier Williams.

NRK har den siste tiden gått gjennom samarbeidet om podkasten. Det skjedde etter at Sofie Steen Isachsen (28), kjent som Sophie Elise, publiserte og senere slettet et bilde av seg selv og en annen influenser som holdt en pose med noe hvitt i. Det er ikke kjent hva som var i posen.

(NTB)