<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hun avdekket det tyske forsvarets elendige tilstand

Tirsdag la den tyske forsvarskommisæren frem sin årlige rapport for parlamentet.

    Publisert 14. mars 2023 kl. 14.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    ELENDIG TILSTAND: Tysklands væpnede styrker er i en elendig forfatning, hevder parlamentets forsvarskomissær, Eva Hoegl. FOTO: NTB

    Det tyske forsvaret lider av en større mangel på våpen og utstyr enn før Russland gikk til fullskalainvasjon av Ukraina, melder Reuters.

    – Det tyske forsvaret (Bundeswehr) har lite av absolutt alt, og nå har det enda mindre enn da Ukraina ble invadert av Russland 24. februar i fjor, sier det tyske parlamentets forsvarskommisær Eva Hoegl.

    Hun anklaget regjeringen for å være trege med bruken av midler fra spesialfondet på 100 millioner euro, tilsvarende 1.133 millioner kroner, som ble opprettet i 2022 for å finansiere det tyske forsvarets behov for styrkeproduksjon, ammunisjon og våpen.

    – Forsvaret ønsker støtten til Ukraina velkommen, selv om det tømmer egne lager når artilleri-haubitsere, missil-plattformer og stridsvogner sendes til Ukraina, sier Hoegl ifølge Reuters.

    Hun mener nytt utstyr må havne i automatisk bestilling i samme stund som det forlater Tyskland på sin vei til Ukraina. 

    Hoegl hevder at også mannskapsbrakkene rundt om i landet er i en katastrofalt dårlig tilstand med manglende toalett-og dusjfasiliteter.

    Det totale investeringsbehovet sier hun ligger på 50 milliarder euro, tilsvarende 500 milliarder kroner.