<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Netflix, Boeing, Coca-Cola og SpaceX på sjarmør-reise til Vietnam

Vietnam behøver nye leverandører etter årevis med avhengighet til Russland.

  Publisert 17. mars 2023 kl. 11.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  NYE MARKEDER: Vietnam med sine over 100 millioner innbyggere er et marked og et land store amerikanske selskaper når sonderer. FOTO:NTB

  Neste uke reiser en rekke store selskaper fra USA til Vietnam for å utrede mulighetene for å etablere seg i den stadig voksende økonomien i Sørøst-Asia, skriver TRT.

  Selskaper som Netflix, SpaceX og Boeing skal sammen med rundt 50 andre selskaper innen forsvars, farmasøytisk og teknologisk industri reise dit på befaring sammen med industriforeningen US-ASEAN Business Council.

  – Netflix går allerede med planer om å åpne kontorer i Vietnam og luftfartsgigantene Boeing, Lockheed Martin og Bell skal i møter med statseide vietnamesiske selskaper som har ansvar for forsvarsinnkjøp, sier Vu Tu Thanh, som representerer US-ASEAN til TRT.

  Slike messer og rundreiser i Vietnam har vært avviklet de siste 30 årene, men dette er den største samlingen amerikanske selskaper som noensinne har reist. 

  Det er også første gang på omtrent et tiår at sikkerhetsfirmaer deltar.

  Vietnam er ifølge nettstedet på jakt etter nye leverandører av alt fra droner og helikoptre til våpen og teknologi, etter at forholdet til Russland er vanskeliggjort av Ukraina-krigen.

  Boeing sier i en uttalelse at diskusjonene med vietnamesiske myndigheter skal dreie seg om å styrke landets luftfarts- og forsvarsevner.

  – Flertallet av selskapene som reiser på studie-og markedsføringsturneen har alt virksomhet i Vietnam, inkludert Apple, Coca-Cola og Pepsi, sier Thanh til TRT og legger til at de amerikanske selskapene også skal treffe statsminister Pham Minh Chinh.