<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bud-drama i Manchester

Fristen var satt til onsdag kveld for å legge inn endelig bud. Da de to favorittene holdt igjen, ble fristen forlenget.

Publisert 23. mars 2023 kl. 09.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
BUDFRISTEN UTLØP: Onsdag kveld var siste frist, trodde de fleste. Nå har Manchester United gitt to aktører tid til å finpusse på det som forventes å være rekordhøye bud. FOTO:NTB

Deadline for å legge inn et endelig bud på Manchester United var klokken 21 britisk tid onsdag. Hverken Jim Ratcliffe eller Sheikh Jassim la inn bud og nå er fristen forlenget. Britisk presse spekulerer i at et rekordbud er neste hendelse, skriver blant annet Manchester World.

En rekke andre budgivere skal ha lagt inn sine bud innen fristen, melder BBC Sport, likevel ble fristen forlenget.

Eieren av Ineos, Jim Ratcliffe, og Sheikh Jassim som representerer landet Qatar, er de eneste som offentlig har erklært sin interesse etter at Glazer-familien la klubben ut for salg.

Til nå har det vært fremmet bud på fem milliarder pund fra duoen, tilsvarende 64 milliarder kroner, skriver Daily Mail og følger opp med at det er langt under Glazer-familiens verdivurdering. 

Den amerikanske familien eier 69 prosent av aksjene i klubben. Briten Jim Ratcliffe ønsker kun å kjøpe den amerikanske aksjeposten på 69 prosent, mens Jassim ønsker å kjøpe 100 prosent, skriver France24.

Sheik Jassim skal ifølge Express ha signalisert at han er sikker på at han vinner budkampen etter at den forlengede fristen er løpt ut, og avisen skriver at han planlegger å bruke klubbens gigantiske gjeld til skattemessige avskrivninger.

Ratcliffe på sin side sier til The Wall Street Journal, at han ikke er villig til å betale mer enn hva klubben virkelig er verd, og uttalte: 

– Du vil ikke betale en idiotisk pris for noe. Da vil du bare angre på det etterpå.