<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Landet har ikke sengeplass for turister

Ukrainere på flukt og andre flyktninger tar opp sengeplassene og industrien frykter milliardtap.

Publisert 30. mars 2023 kl. 09.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
IRLAND: Turister som kommer utenfra til øyen sliter med å finne overnatting, noe industrien frykter vil skape omtaleproblemer for Irland og store økonomiske tap. FOTO:NTB

Turister blir avvist på grunn av sengemangel ved irske hotell, skriver Businesspluss. Det er det store antallet flyktninger i landet som har utløst mangelen på hotellsenger.

De irske reiselivsmyndighetene melder at andre land får bestillingene, siden det nå omtrent er umulig å finne overnatting i Irland.

– Å huse ukrainere på flukt, eller andre som søker om beskyttelse internasjonalt, er ikke en god løsning for hverken de eller turistene, sier Paul Kelly, sjef for den nasjonale reiselivsutviklingen til nettstedet.

Han peker på at 32 prosent av alle senger utenfor Dublin nå er leid bort til den irske stat for å huse flyktninger, noe Kelly mener setter store deler av næringen i fare.

– Vi anslår at dette vil koste den delen av reiselivssektoren som ikke driver med overnatting rundt 1,1milliarder euro, tilsvarende 12,4 milliarder kroner, i tapte inntekter i år.

Kelly sier til nettstedet at dette er et veldig reelt tap, siden mange ikke får muligheten til å besøke Irland, og dermed bruker pengene i andre land.