<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Emiratenes president utnevner sønnen til kronprins

President Mohammed bin Zayed i De forente arabiske emirater har utnevnt sin eldste sønn Khaled til kronprins i Abu Dhabi, landets hovedstad.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 13.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord
    FØRST I ARVEREKKEN: 41 år gamle Khaled bin Mohamed bin Zayed al-Nahyan er utnevnt til kronprins i Abu Dhabi og står dermed først i arverekken etter sin far, De forente arabiske emiraters president Mohammed bin Zayed. Foto: NTB

    Som kronprins står 41 år gamle Khaled bin Mohamed bin Zayed al-Nahyan dermed fremst i arverekken etter faren som president i Emiratene.

    62 år gamle Mohammed bin Zayed overtok som president i mai i fjor da storebroren Khalifa døde. Da hadde han i realiteten vært landets leder siden 2014, da broren fikk slag.

    Med valget av Khaled er det klart for et framtidig generasjonsskifte i landet, der presidentposten vanligvis arves av brødre.

    De forente arabiske emirater er en føderasjon bestående av sju emirater, blant dem Dubai. Landet har verdens sjette største oljeforekomst og sjuende største gassreserver.

    Emiratene har de siste årene vært aktive innen diplomatiet og knyttet bånd til blant andre Iran og Tyrkia. De har også etablert diplomatiske forbindelser med Israel, er involvert i den saudiledede krigen mot houthiopprørerne i Jemen og har støttet opprørsgrupper i Syria.

    (NTB)