<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BBC skal kutte nesten like mye som NRK skal bruke

Det er for lite penger tilgjengelig til at statskringkasteren kan produsere det de har planer om.

Publisert 30. mars 2023 kl. 16.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
DETTE ER BBC: Nye runder med kutt i budsjettene ligger fremfor den britiske kringkastingsgiganten som er finansiert gjennom lisensordning. FOTO: NTB

Den britiske statskringkasteren må spare ytterligere 40 prosent mer enn forespeilet, skriver Irish Times.

Innsparingsplanene oppjusteres midt i en tid med høy inflasjon og vil utgjøre kutt på 400 millioner pund, tilsvarende 5,1 milliarder kroner.

Til sammenligning er hele Norsk Rikskringkastings budsjett for 2023 på 6 milliarder kroner.

Torsdag meldte BBC at de blant annet skal produsere over 1000 timer mindre med innhold på tvers av alle plattformer i 2023.

Andre innsparinger inkluderer å flytte noen av World Service TV- og radiokringkastingstjenester over til digitale flater, opprette én enkelt BBC News-kanal med to videostrømmer; én for Storbritannia og en annen for et globalt publikum.

BBC har de siste ukene hatt en rekke kontroverser, som da de dyttet tidligere Tottenham, Barcelona,-og landslags-spiss Gary Lineker ut i kulden. Lineker var vert for programmet Match Of The Day og i en twittermelding kritiserte han den britiske regjeringen for planer de hadde med britisk asylpolitikk.

Styreleder i BBB, Richard Sharp, er også utsatt for press etter at det viste seg at han hjalp den tidligere britiske statsministeren Boris Johnson med å sikre et lån på 800.000 pund, tilsvarende 10,2 millioner kroner.