<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fritt Ord selger seg ut av Snøhetta

Siden 2016 har stiftelsen Fritt Ord vært eier i det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Nå selger stiftelsen seg ut av selskapet.

    Publisert 1. apr. 2023 kl. 16.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord

    Beslutningen kommer frem av et debattinnlegg fra Fritt Ords Knut Olav Åmås og Grete Brochmann i Klassekampen lørdag, ifølge Dagens Næringsliv.

    For to uker siden fremsatte sivilarkitekt og professor Harald Nils Røstvik kritikk mot blant annet Snøhettas prosjekter i land som Saudi-Arabia, et land kritisert for sin politikk på ytringsfrihet og andre menneskerettigheter.

    Til DNs helgemagasin D2 sa direktøren i Fritt Ord, Knut Olav Åmås, at å operere i Saudi-Arabia er «klart etisk diskutabelt». Dette hadde han påpekt overfor Snøhetta etter drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi.

    – Dette har vi gjort selv om norske myndigheter oppfordrer samfunnsliv og næringsliv til investeringer, handel og kontakt, og selv om prosjekter innen kunst og kultur kan bidra i prosesser som kommer befolkningen til gode, for eksempel biblioteker, operaer og kultursentre, skriver Åmås og Brochmann i innlegget.

    (NTB)