<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stoltenberg truer Russland med NATO-makt

NATOs svar på russiske planer om å flytte atomstridshoder nærmere slagmarken.

    Publisert 4. apr. 2023 kl. 14.26
    Oppdatert 4. apr. 2023 klokken 20.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    GENERALSEKRETÆR: Jens Stoltenberg tok i dag i mot Finland som NATOs 31. medlemsland og markerte alliert styrke med å rette en direkte trussel mot Russland. FOTO: Erik Hattrem

    Generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Russland ikke bør tukle med den kjernefysiske maktbalansen. Da vil NATO sette inn all sin makt og kapasitet på å vise alliansens vilje til å beskytte sine medlemsland, skriver Interfax.

    Det var under tirsdagens utenriksministermøte i Brussel at Stoltenberg uttalte seg om Russlands retorikk og ordbruk den siste tiden, rundt eget atomvåpenarsenal.

    – Russland bedriver en farlig retorikk, sa Stoltenberg ifølge nyhetsbyrået.

    Deretter poengterte han overfor de fremmøtte journalistene:

    – Vi vil ikke la oss skremme. Vi vil fortsette å støtte Ukraina. Naturligvis er NATO årvåken og vi overvåker veldig nøye hva Russland bedriver, og så langt har vi ikke sett noen endringer i deres kjernefysiske atomarsenal som krever en endring i vår tilnærmelse, sa han.

    De allierte utgjør etter Stoltenbergs beregninger 50 prosent av verdens militærmakt.

    – Så lenge vi står sammen, beskytter hverandre og gjør det på en pålitelig måte, blir det ikke noe militært angrep på alliansen, sa Stoltenberg, i en uttalelse rettet mot Russland.