<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg får kjeft for alt

NHO strakk seg langt i første forsøk for å unngå streik, men måtte strekke seg litt til for å få avsluttet den. Men hvordan forsvarer NHO-sjefen den foreslåtte skatten på fordelen ved å bo i egen bolig?

  Publisert 24. apr. 2023 kl. 15.27
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 326 ord
  NHO-sjefen holder fortsatt på at det var en unødvendig streik
  – For å være ærlig, synes jeg vi strakk oss lenger enn langt i første omgang. Og så strakk vi oss bare bitte, litt lenger. Jeg synes det var problematisk med at vi strakk oss så langt allerede på søndag, må jeg si. Og det måtte vi gå en ordentlig runde med oss selv på, men så kom vi ut av det med en liten endring på slutten, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid blant annet, og var rimelig godt fornøyd med det endelige resultatet. Han la også til at det ble et lavere oppgjør enn landene rundt oss. Vi spurte blant annet også om hvorfor alt må være hemmelig og om han er urolig for en eventuell politianmeldelse for lekkasjer fra forhandlingene. Trygve Hegnar spurte også om det er noen bedrifter som har kommet og sagt at dette er krise for oss? – Ikke én. ikke én bedrift. En konkurrent av dere spekulerte i at jeg kom til å få kjeft. Nei, de var glad for at streiken var over. Jeg får kjeft for alt. Jeg fikk kjeft i helga for at jeg for noen uker siden sa ja til vindkraft. Det får jeg kjeft for, men oppgjøret har jeg ikke fått kjeft for, sa Almlid. Hegnar spurte også om det var lurt av NHO å støtte den foreslått boligskatten, som betyr at de som eier egen bolig skal skatte av den fordelen. – Var det lurt?, spurte Hegnar. Almlid stod for dette synet, og mente at det kan være riktig selv om det ikke er lurt. – Poenget er. Er det riktig eller ikke? Er det riktig for bedriftene, er det riktig for Norge? Det er et spørsmål, men så har Trygve et poeng. Se for deg den regjeringen som innfører skatt på fordelen å eie bolig, sa han. Han innrømmet også at han har fått mer kjeft i helga for synet på boligskatten enn for streiken.

  – For å være ærlig, synes jeg vi strakk oss lenger enn langt i første omgang. Og så strakk vi oss bare bitte, litt lenger. Jeg synes det var problematisk med at vi strakk oss så langt allerede på søndag, må jeg si. Og det måtte vi gå en ordentlig runde med oss selv på, men så kom vi ut av det med en liten endring på slutten, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid blant annet.

  Han virket rimelig godt fornøyd med det endelige resultatet, og viste til at det ble et lavere oppgjør enn landene rundt oss.

  Vi spurte blant annet også om hvorfor alt må være hemmelig og om han er urolig for en eventuell politianmeldelse av lekkasjer fra forhandlingene.

  Ingen bedrifter har kjeftet

  Trygve Hegnar spurte også om det er noen bedrifter som har kommet og sagt at dette er krise for dem?

  – Ikke én. Ikke én bedrift. En konkurrent av dere spekulerte i at jeg kom til å få kjeft. Nei, de var glad for at streiken var over. Jeg får kjeft for alt. Jeg fikk kjeft i helga for at jeg for noen uker siden sa ja til vindkraft. Det får jeg kjeft for, men oppgjøret har jeg ikke fått kjeft for, sa Almlid.

  Hegnar spurte også om det var lurt av NHO å støtte den foreslått boligskatten, som betyr at de som eier egen bolig skal skatte av den fordelen. 

  Hva med boligskatten?

  – Var det lurt?, spurte Hegnar.

  Almlid mente at det kan være riktig selv om det ikke er lurt.

  – Poenget er. Er det riktig eller ikke? Er det riktig for bedriftene, er det riktig for Norge? Det er et spørsmål, men så har Trygve et poeng. Se for deg den regjeringen som innfører skatt på fordelen å eie bolig, sa han, og antydet at det ville bli vanskelig.

  Han innrømmet også at han har fått mer kjeft i helga for sitt syn på boligskatten enn for streiken og lønnsoppgjøret.

  Hele intervjuet kan du se i videoruten i toppen.