<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre gjenvalgt som Arbeiderparti-leder – Vestre og Brenna nestledere

Jonas Gahr Støre (62) ble gjenvalgt som Arbeiderpartiets partileder uten motkandidater på partiets landsmøte fredag ettermiddag.

  Publisert 5. mai 2023 kl. 17.09
  Oppdatert 5. mai 2023 klokken 18.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 245 ord
  LEDERE: Tonje Brenna og Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo Kongressenter fredag. Foto: NTB

  Et samlet landsmøte reiste seg og klappet Støre inn da valget ble gjennomført.

  – Talen hans til landsmøtet i går viser at vi har en leder som kan lede. En leder med følelser, med visjoner og med en plan, sa leder i Arbeiderpartiets valgkomité, Peggy Hessen Følsvik, da hun leste opp valgkomiteens begrunnelse.

  62 år gamle Støre har vært partileder siden 2014 og er gjenvalgt for en periode på to år.

  Til tross for en del turbulens rundt lederkabalen i partiet, var det aldri noen som stilte Støres lederverv i tvil. Han var i praksis den eneste i partiledelsen som kunne gå til landsmøte i trygg forvissning om at hans posisjon var trygg.

  I tillegg ble Tonje Brenna (35) og Jan Christian Vestre (36) som ventet valgt inn som nye nestledere i Arbeiderpartiet på landsmøtet i Oslo fredag. 

  Begge de nye nestlederne ble valgt inn ved akklamasjon, og salen reiste seg til stående applaus og jubel. Valgkomiteen var enstemmig i sin innstilling. Det var ingen motkandidater.

  Stenseng gjenvalgt

  Partisekretær Kjersti Stenseng (48) ble tatt imot med rungende applaus av Ap-landsmøtet. Hun ble fredag gjenvalgt av en tilsynelatende unison forsamling.

  Stormen rundt Stenseng hadde lagt seg da landsmøtet i Arbeiderpartiet gikk til valg av partiledelse fredag ettermiddag. Hun hadde ingen motkandidater og ble gjenvalgt som partisekretær til akklamasjon fra salen.

  Hun har hatt vervet siden 2015 og sto i fare for å bli utfordret av Tana-utfordrer og tidligere nestleder Helga Pedersen. Pedersen klargjorde bare dager før landsmøtet at hun ikke aktet å stille som kandidat.

  (NTB)