<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Bøndene er sinna og sure hele tiden

– Alle i privat sektor og offentlig sektor får 5,2 prosent. Bøndene får 19 prosent, slo Trygve Hegnar fast i Økonominyhetene på Finansavisen TV fredag.

  Publisert 7. mai 2023 kl. 13.10
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 341 ord
  – Bøndene er alltid misfornøyde
  Tilbudet fra staten til bøndene i jordbruksoppgjøret vil gi bøndene et tillegg på 91.000 kroner pr. årsverk. – Det er veldig bra. Det er faktisk 19 prosent. Veldig bra. Andre i det norske samfunnet får 5,2 prosent. Alle i privat sektor og offentlig sektor får 5,2. Bønda får 19. Veldig høyt tillegg, slo Trygve Hegnar fast i Økonominyhetene fredag. – Tilbudet er 91.000 og så kan du kanskje legge til 20-30.000 til så får de en lønnsvekst på over 100.000 kroner. Men det er ikke i år. Det er neste år så det er kjempe vanskelig å følge med, la han til. Hegnar mener også at bøndene har vært frekke. – Det var et frekt krav fra bøndene, på 6,9 milliarder kroner. Det er et ganske friskt tilbud fra staten på 3,3 milliarder, det ender midt i mellom. Og det blir et kjempegodt oppgjør for bøndene. Og hvis du sier at det er et jubelår for dem så blir de sure. Sier du at det er kjempebra blir de også sure. – Og vanlige folk skjønner ingenting? – Vanlige folk skjønner ingenting. Så krangler man om prisene og så krangler man om alt mulig hele tiden. Bøndene er alltid misfornøyde uansett uansett hva du sier og gjør, sa Hegnar. – I fjor fikk bøndene en inntektsøkning på 14,4 prosent. Da var de sinna og sure hele tiden, og de har vært sinna og sure et helt år. De kommer til å være sinna og sure også i fremtiden. For nå har de begynt å bruke et nytt argument. Det er ikke snakk om økonomi og penger og kroner. Nå sier man at landbruket er en del av totalberedskapen i landet. Og det skjønner folk, blir livredde på grunn av Russland og Ukraina. Totalberedskapen. Det er selvfølgelig bare tull. Blir det krig er det ikke matmangel vi kommer til å dø av, sa Trygve Hegnar til slutt i Økonominyhetene fredag.

  Trygve benyttet anledningen til å kommentere jordbruksforhandlingene i Økonominyhetene på Finansavisen TV fredag. 

  Tilbudet fra staten til bøndene i jordbruksoppgjøret vil gi bøndene et tillegg på 91.000 kroner pr. årsverk.

  – Det er veldig bra. Det er faktisk 19 prosent. Veldig bra. Andre i det norske samfunnet får 5,2 prosent. Alle i privat sektor og offentlig sektor får 5,2. Bøndene får 19. Veldig høyt tillegg, slo Trygve Hegnar fast.

  – Tilbudet er 91.000 kroner, så kan du kanskje legge til 20-30.000 til, så får de en lønnsvekst på over 100.000 kroner. Men det er ikke i år. Det er neste år, så det er kjempe vanskelig å følge med på, la han til.

  Hegnar mener også at bøndenes krav var frekt og at statens tilbud er friskt.

  – Det var et frekt krav fra bøndene, på 6,9 milliarder kroner. Det er et ganske friskt tilbud fra staten, på 3,3 milliarder, det ender midt i mellom. Og det blir et kjempegodt oppgjør for bøndene. Og hvis du sier at det er et jubelår for dem, så blir de sure. Sier du at det er kjempebra, blir de også sure.

  – Og vanlige folk skjønner det ikke?

  – Vanlige folk skjønner ingenting. Så krangler man om prisene og så krangler man om alt mulig hele tiden. Bøndene er alltid misfornøyde uansett hva du sier og gjør, sa Hegnar.

  – I fjor fikk bøndene en inntektsøkning på 14,4 prosent. Da var de sinna og sure hele tiden, og de har vært sinna og sure et helt år. De kommer til å være sinna og sure også i fremtiden. For nå har de begynt å bruke et nytt argument. Det er ikke snakk om økonomi og penger og kroner. Nå sier man at landbruket er en del av totalberedskapen i landet. Og det skjønner folk, de blir livredde på grunn av Russland og Ukraina. Totalberedskapen. Det er selvfølgelig bare tull. Blir det krig blir det det vi kommer til å dø av. Ikke matmangel i hvert fall, sa Trygve Hegnar til slutt.

  Hele innslaget ser du i videoruten øverst