<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA: Ingen våpenhvile i Ukraina uten fredsavtale og russisk tilbaketrekking

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at våpenhvile i Ukraina bare kan komme i stand som del av en fredsavtale og russisk tilbaketrekking.

    Publisert 2. juni 2023 kl. 19.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord

    Den amerikanske utenriksministeren presiserte fredag at en våpenhvile må inngå i en varig og rettferdig avtale om fred, en avtale som innebærer at russiske styrker skal trekkes ut av landet.

    Blinken sa at våpenhvile som bare låser fast nåværende frontlinjer, og som tillater president Vladimir Putin å konsolidere kontroll over erobrede områder, ikke er en varig og rettferdig fred.

    Under en tale i Finland fredag sa den amerikanske utenriksministeren at Russland også må ta sin del av prisen for gjenoppbygging av Ukraina og bli holdt ansvarlig for invasjonen i februar 2022.

    Det å la Russland beholde den femdelen av ukrainsk område som nå er okkupert, sender feil budskap til den russiske ledelsen og til andre mulige aggressorer rundt om i verden, sa Blinken.

    (NTB)