<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: – Musk er blitt en geopolitisk aktør

Det er stater som skal fatte avgjørelser om liv og død, ikke rike enkeltindivider.

Publisert 17. sep. 2023 kl. 08.44
Oppdatert 17. sep. 2023 klokken 11.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
ENORME AMBISJONER: Ved å kolonisere Mars vil Elon Musk sikre menneskehetens overlevelse, skriver Financial Times. Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aktører på lederplass:

The Wall Street Journal

Amerikanere klager over at Europa ikke bruker nok penger på forsvar, og med rette. Manglende militær styrke er en epidemi som rammer Vesten. En ny rapport dokumenterer den sørgelige tilstanden Storbritannias Royal Air Force befinner seg i.

Financial Times

Walter Isaacsons nye biografi viser ambisjonene Elon Musk har. Med Tesla vil han endre hvordan mennesket kjører bil, og ved å kolonisere Mars vil han sikre menneskehetens overlevelse. Med denne typen teknologi er Musk blitt en geopolitisk aktør, men det er stater som skal fatte avgjørelser om liv og død – ikke rike enkeltindivider.

Die Welt

Kunstig intelligens (AI) er den største revolusjonen siden oppfinnelsen av internett. Men i stedet for å få panikk, bør vi trekke de riktige konsekvensene. AI vil gjøre journalistikken bedre. Vi kan faktisk snakke om at avisene får nytt liv.

The Economist

Det går et spøkelse gjennom Europa, den ekstreme høyresidens spøkelse. I Tyskland har det fremmedfiendtlige partiet Alternativ for Tyskland blitt landets nest mest populære parti. Suksessen fører til polarisering i tysk politikk, og partiet ser ut til å triumfere i delstatsvalgene neste år.