<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Skyting svekker Sverige som varemerke

Kriminalitet, skyting og den svake, svenske kronen er blitt en negativ faktor for Sverige, skriver Dagens Industri. 

Publisert 18. sep. 2023 kl. 08.25
Oppdatert 19. sep. 2023 klokken 20.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
SVEKKER SVERIGES OMDØMME: Kriminaliteten svekker Sverige som varemerke, skriver Dagens Industri.  Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Californias guvernør Gavin Newsom påstår at han er dypt bekymret for demokratiet i USA. Han er imidlertid ikke bekymret når fagforeninger og demokrater benytter mafiametoder for å tvinge fast food-restaurantene til å opptre slik de vil.

Financial Times

Lønnsveksten i Storbritannia var på 8,5 prosent, den høyeste noensinne utenom pandemien. Dette er også referansen for justering av statlige pensjoner kommende april. En ordning med såkalt trippellås innebærer at statlige utbetalinger til pensjonister er garantert å øke hvert år med den høyeste av total lønnsvekst, inflasjon eller 2,5 prosent. Nå bør ordningen oppheves.

Die Welt

Med bakgrunn i Ukraina-krigen er det flere som etterlyser en gjeninnføring av verneplikten i Tyskland. Det er ingen god idé. Det vil være et uforskammet overtramp mot selvbestemmelsesretten. Det vil også stride mot regjeringens likestillingspolitikk.

Dagens Industri

Kriminalitet, skyting og den svake, svenske kronen er blitt en negativ faktor når bedrifter skal ta store investeringsbeslutninger. Det er en giftig blanding som for øyeblikket svekker landets omdømme og Sverige som varemerke, fra Bagdad til Borås.