<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Diskuterte næringspolitikk både frokost og middag

Sindre Finnes diskuterte bedriftsøkonomiske forhold og næringspolitikk med Erna Solberg. – Det er klart vi snakker om dette både til frokost og middag, har han uttalt.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 10.35
Oppdatert 19. sep. 2023 klokken 19.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
NÆRINGSPOLITIKK: «Ja, klart at vi snakker om dette både til frokost og middag», svarte Sindre Finnes. Foto: NTB

«Jeg vet at jeg ikke har diskutert saker som kan medføre innside med min mann, det ville vært uansett om han handlet eller ikke. Fordi han jobber i norsk industri, er det unaturlig å diskutere med ham».

Slik ordla Erna Solberg i forbindelse med pressekonferansen om Sindre Finnes' aksjehandler fredag.

Inntrykket var at det i Solbergs og Finnes' hjem eksisterte en kinesisk mur der næringspolitikk ikke ble diskutert. Ordvalget står i sterk kontrast til Sindre Finnes' uttalelser i et intervju med Kapital i september 2020. 

Frokost og middag

«Erna er en sterk talsperson for det private næringsliv og hvor viktig det er for verdiskapning i Norge. Er det ofte samtaler om bedriftsøkonomiske forhold og næringspolitikk rundt middagsbordet?», spurte Kapital.

«Ja, klart at vi snakker om dette både til frokost og middag», svarte Sindre Finnes.

«Lytter hun til dine synspunkter i næringspolitiske spørsmål?»

«Det gjør hun», svarte han.

Visste timeplanen

«Jeg får oppleve mye interessante og gøye ting med kona, men jeg har jo en jobb jeg trives veldig godt med. Det å arbeide med tall og analyser i NHO-systemet er givende. Jeg er på mange bedriftsbesøk innenfor norsk industri. Det er en rekke virksomheter som gjør store og spennende innovasjoner, noe som dessverre sjelden når frem til pressen, fordi mediebildet er blitt for fragmentert», uttalte Finnes i det samme intervjuet.

Finnes forklarte også hvordan han måtte følge Solberg i forbindelse med ulike arrangementer som statsminister.

«Jeg må ha et lite blikk på hennes timeplan. I slike tilfeller eier hun min tid.»