<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Hvordan kunne dette skje?

Publisert 19. sep. 2023 kl. 06.34
Oppdatert 19. sep. 2023 klokken 12.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
TJENER PÅ VEKST: Jo flere boliger Heimstaden Bostad har, jo mer penger går til den norske forretningsmannen Ivar Tollefsen, skriver Dagens Industri. Foto: Fredensborg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Biden-administrasjonen hausser frigivelsen av fem amerikanere som har vært fanger i Iran. Vi er alle glade for at de er fri, men spørsmålet er hvordan Det hvite hus vil hindre at amerikanere på ny blir tatt som gisler av et skurkeregime.

Financial Times

I Detroit streiker bilarbeidere ved tre store fabrikanter: General Motors, Ford og Stellantis. Disse arbeidskonfliktene utgjør en politisk risiko for Joe Biden, som ønsker å være fagforeningenes beste venn. Men det er også en høyrisikostrategi for fagforeningene.

Die Welt

Seks viseforsvarsministre i Ukraina har fått sparken etter påstander om korrupsjon. Det viser at Kyiv har forstått at denne krigen foregår på to fronter. Én krig mot Russland og én for landets europeiske fremtid.

Dagens Industri

Mandag rapporterte Dagens Industri om eieropplegget i Heimstaden Bostad, som deles mellom hovedeierne Heimstaden AB og Alecta. Jo flere boliger Heimstaden Bostad har, jo mer penger går til den norske forretningsmannen Ivar Tollefsen. Alectas utbytte bygger derimot på belåningsgrad og lønnsomhet. Hvordan kunne dette skje? For Alectas styre har egentlig ikke råd til en krise til.