<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Die Welt: – Nok en gang er EU avhengig av aggressoren

En ny krig er i ferd med å bryte ut ved Europas dørstokk, skriver Die Welt om Aserbajdsjans angrep på Nagorno-Karabakh.

Publisert 20. sep. 2023 kl. 06.43
Oppdatert 20. sep. 2023 klokken 12.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
LEVERER TIL EUROPA: Aserbajdsjan vil hente tilbake en utbryterregion med vold, og nok en gang er EU avhengig av energi fra aggressoren, skriver Die Welt. Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Husker du all jazzingen i mediene om at demokratiet i Israel lå for døden? Det var en kraftig overdrivelse, og det ser man enda tydeligere nå. I en samtale med Elon Musk tar statsminister Benjamin Netanyahu avstand fra regjeringens opprinnelige plan om å reformere landets rettsvesen. Her ser vi demokratiet i arbeid.

Financial Times

Stormen «Daniel» skapte oversvømmelse i Hellas, Tyrkia og Bulgaria. Men i Libya, som ikke har et fungerende statsapparat, ble ingen forberedelser gjort. Dermed er flomkatastrofen i hvert fall delvis menneskeskapt.

Die Welt

En ny krig er i ferd med å bryte ut ved Europas dørstokk. Den kommer av at Aserbajdsjan vil hente tilbake en utbryterregion med vold, og nok en gang er EU avhengig av energi fra aggressoren. Men parallellen til Russland er ikke fullstendig, og Vesten er på ingen måte maktesløs.

Dagens Industri

Sfæren rundt Fredrik Lundberg er i dag omtrent halvparten så stor som selskapene rundt Wallenberg, Lundbergs fremste konkurrent. Men innholdet i porteføljen forplikter. Nylig fylte Lundberg 72 år, og neste generasjon må utvide sfæren.