<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: Klima-kuvending er Rishi Sunaks største blemme

En uklok kuvending som rammer både jordkloden og britisk økonomi, skriver Financial Times.

Publisert 21. sep. 2023 kl. 06.46
Oppdatert 21. sep. 2023 klokken 11.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
GRØNN KUVENDING: Statsminister Rishi Sunak utsetter flere klimamål, skriver Financial TImes. Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Denne uken er New York full av utenlandske statsledere som møtes til FNs generalforsamling. Det store spørsmålet er hvorfor. Bortsett fra at et veritabelt fjell av ord vil bli fremført, hva kommer egentlig ut av det?

Financial Times

Statsminister Rishi Sunak utsetter flere klimamål og hevder det er nødvendig for å unngå at britene vender seg mot klimaomstillingen av samfunnet. Det er en uklok kuvending, som rammer både jordkloden og britisk økonomi. Dette kan være Sunaks største blemme som Storbritannias regjeringssjef.

Die Welt

For ett år siden talte Ukrainas Volodymyr Zelenskyj til FNs generalforsamling. Da rystet budskapet hans en hel verden. Denne uken kom han til New York for å vinne statsledernes sympati. Det er ikke bare hans skyld, men metoden hans har sine grenser, for krigspresidenten fengsler ikke lenger.

Dagens Industri

Det meste var kjent på forhånd da finansminister Elisabeth Svantesson la frem budsjettet onsdag. Sveriges problemer handler ikke om mangel på penger, men om behovet for nye lover. For å hanskes med kriminaliteten trengs strengere straffer, anonyme vitner og større fullmakter til politiet.